Κατέκτησε το «Παύλος Γιαννακόπουλος» ο Παναθηναϊκός

Μπάσκετ
Κατέκτησε το «Παύλος Γιαννακόπουλος» ο Παναθηναϊκός

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νίκησε την Αναντολού Εφές με 80-74…

Ο Παναθηναϊκός κατέκτησε το "Παύλος Γιαννακόπουλος" που φιλοξενήθηκε στο ΟΑΚΑ για τρίτη σερί σεζόν, στην μνήμη του διοικητικού ηγέτη του συλλόγου. Οι πράσινοι επιβλήθηκαν της Αναντολού Εφές (80-74) στο τελικό του τουρνουά, με τον Κέντρικ Πέρι και τον Ντάριλ Μέικον να κερδίζουν το χειροκρότημα των φίλων της ομάδας.

Οι πράσινοι πάτησαν το γκάζι σε δεύτερο και τρίτο δεκάλεπτο, πίεσαν πολύ την μπάλα και έχοντας σε καλό βράδυ τους κοντούς τους, πήραν τη φιλική νίκη απέναντι στους Πρωταθλητές Ευρώπης.

*Οι πράσινοι παρατάχθηκαν δίχως τον Ιωάννη Παπαπέτρου (ενοχλήσεις στο ισχίο, έμεινε εκτός για προληπτικούς λόγους), ενώ από την πλευρά της Αναντολού Εφές απουσίαζαν ξανά οι Σέιν Λάρκιν, Κρούνοσλαβ Σιμόν και Κρις Σίνγκλετον.

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Η Αναντολού Εφές ξεκίνησε καλύτερα το παιχνίδι, περισσότερο γιατί βρήκε πολλά ελεύθερα σουτ, τα οποία αξιοποίησε ο Ροντρίγκ Μπομπουά. Αυτός μαζί με τον Βασίλιε Μίτσιτς ήταν οι λόγοι του +6 (12-18) των φιλοξενούμενων στα μισά της πρώτης περιόδου, κατάσταση που όμως δεν διατηρήθηκε για πολύ.

Οι πράσινοι αντέδρασαν, πήραν πολλά από την ταυτόχρονη παρουσία των Οκάρο Γουάιτ - Γιώργου Παπαγιάννη στη ρακέτα και κατάφεραν να φέρουν τούμπα το παιχνίδι. Όταν προέκυψαν μάλιστα κι οι προσωπικοί πόντοι των Κέντρικ Πέρι και Ντάριλ Μέικον, το τριφύλλι πάτησε για τα καλά το γκάζι, αποκτώντας προβάδισμα, το οποίο έφτασε μέχρι το +13 (47-34) στο τέλος του πρώτου μέρους.

Ο ρυθμός του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ στο τρίτο δεκάλεπτο δεν ήταν ο καλύτερος δυνατός. Κατά βάση γιατί οι κοντοί του δεν ήταν υπομονετικοί στον τρόπο εκδήλωσης των κατοχών. Ακόμη κι έτσι πάντως, οι πράσινοι έφτασαν μέχρι το +14 (59-45), πριν έρθει το δίλεπτο ξέσπασμα της Αναντολού Εφές για να... συμμαζέψει την κατάσταση. Οι παίκτες του Εργκίν Αταμάν έβαλαν τρία σερί τρίποντα, μείωσαν στους πέντε (59-54) και έδωσαν νέο ενδιαφέρον στο φιλικό, εν όψει των δέκα τελευταίων λεπτών.

Παρά τις προσπάθειες των περιφερειακών του Εργκίν Αταμάν, η ιστορία δεν άλλαξε στην τελευταία περίοδο. Η τουρκική ομάδα πλησίασε δις σε απόσταση δύο κατοχών, αλλά σε κάθε περίπτωση οι πράσινοι είχαν την απάντηση. Πότε με τον Ντάριλ Μέικον και πότε με τον Κέντρικ Πέρι, οι οποίοι υπέγραψαν τη φιλική επικράτηση του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ (80-74).

Τα δεκάλεπτα: 26-23, 47-34, 59-54, 80-74.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΟΠΑΠ (Πρίφτης): Πέρι 9, Μέικον 13, Παπαγιάννης 8, Μποχωρίδης 3, Καββαδάς, Κασελάκης 6, Γουάιτ 7, Φλόιντ 10, Νέντοβιτς 9, Έβανς 6, Μαντζούκας 2, Σαντ Ρος 7.

ΑΝΑΝΤΟΛΟΥ ΕΦΕΣ (Αταμάν): Μπομπουά 17, Σαϊμπίρ 6, Μπαλμπάι, Γκετσίμ 2, Ιλιάσογλου, Γκαζί, Μοερμάν, Τουντσέρ 11, Μίτσιτς 17, Άντερσον 9, Πετρούσεβ 5, Ντάνστον 7.

Πηγή: sport24.gr

Photo intime

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News