Ο Βαγγέλης Λιόλιος είναι ο νέος πρόεδρος της ΕΟΚ

Μπάσκετ
Ο Βαγγέλης Λιόλιος είναι ο νέος πρόεδρος της ΕΟΚ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τέλος εποχής για τον Γιώργο Βασιλακόπουλο…

Η αλλαγή εποχής στην ηγεσία της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης είναι πλέον επίσημη, αφού μετά τις αρχαιρεσίες της 12ης Σεπτεμβρίου, ο Βαγγέλης Λιόλιος είναι ο νέος πρόεδρος.

Η εκλογική διαδικασία, που πέρασε από σαράντα κύματα και αναβλήθηκε ουκ ολίγες φορές τον τελευταίο ενάμιση χρόνο, διεξήχθη μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας με 611 από τα 628 σωματεία που είχαν δικαίωμα, να ψηφίζουν.

Νικητής της εκλογικής μάχης ήταν ο Βαγγέλης Λιόλιος, τον οποίο ψήφισαν 335 σωματεία. Δεύτερος αναδείχθηκε ο Παναγιώτης Φασούλας με 180 ψήφους, ενώ ο Άγγελος Παπανικολάου πήρε 90 ψήφους.

Ο Βαγγέλης Λιόλιος παίρνει την σκυτάλη από τον Γιώργο Βασιλακόπουλο. Πέραν αυτού, η παράταξη του Βαγγέλη Λιόλιου εξέλεξε 13 άτομα στο Διοικητικό Συμβούλιο (από τις 23 στο σύνολο), γεγονός πως σημαίνει ότι έχει αυτοδυναμία.

Εντός του Διοικητικού Συμβουλίου βρίσκονται -μεταξύ άλλων- οι Παναγιώτης Φασούλας, Φάνης Χριστοδούλου, Ευθύμης Ρεντζιάς από το "Πρώτα το Μπάσκετ" ενώ από την παράταξη του Άγγελου Παπανικολάου δεν εξελέγη κανείς.

Σε ότι αφορά στις κρητικές υποψηφιότητες, ο πρόεδρος της ΕΚΑΣΚ Μπάμπης Μαρκάκης που ήταν υποψήφιος με τον Παναγιώτη Φασούλα έλαβε 159 ψήφους και εξελέγη 4ο αναπληρωματικό μέλος του ΔΣ.

Ο πρόεδρος του Εργοτέλη Βαγγέλης Γιαννουλάκης εξελέγη 2ος στην εξελεγκτική επιτροπή, με 195 ψήφους και στήριζε τον νέο πρόεδρο της ΕΟΚ, Βαγγέλη Λιόλιο.

Αναλυτικά τα μέλη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΟΚ:

1. Λιόλιος - Πρόεδρος

2. Φασούλας

3. Ντικούδης (Λιόλιος)

4. Ντάκουρης (Λιόλιος)

5. Κωνσταντινίδου (Λιόλιος)

6. Ρεντζιάς (Φασούλας)

7. Ασημακόπουλος (Λιόλιος)

8. Ηλιόπουλος (Λιόλιος)

9. Μαρλαφέκας (Λιόλιος)

10. Ζεϊμπέκης (Λιόλιος)

11. Βασιλειάδης (Λιόλιος)

12. Χριστοδούλου (Φασούλας)

13. Δίτσιος (Λιόλιος)

14. Τάκης (Λιόλιος)

15. Δελημπαλταδάκης (Ανεξάρτητος)

16. Νικολόπουλος (Λιόλιος)

17. Ευαγγέλου (Λιόλιος)

18. Πεταλωτής (Λιόλιος)

19. ΕΣΑΚΕ (Γαλατσόπουλος)

20. ΕΣΑΚΕ (Τριαντόπουλος)

21. ΕΣΑΚΕ (Δουβής)

22. ΣΕΠΚ (Γιαννάκης)

23. ΠΣΑΚ (Γλυνιαδάκης)

Πηγή: sport24.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News