Μπάσκετ

ΕΟΚ: Σήμερα οι εκλογές για την αλλαγή διοίκησης

Στις 15:00 θα αρχίσει ηλεκτρονικά η διαδικασία

Η ώρα της αλλαγής έφτασε για την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης, καθώς μετά από πολλά χρόνια θα προκύψει νέα διοίκηση μέσα από τις εκλογές που θα γίνουν ηλεκτρονικά.

Ο Γιώργος Βασιλακόπουλος αποχωρεί από τη θέση στην οποία βρισκόταν με ορισμένα διαλλείματα (όταν είχε κορυφαίες θέσεις στη FIBA) για δεκαετίες, καθώς ούτως ή άλλως δεν είχε βάσει του νέου νόμου δυνατότητα να θέσει υποψηφιότητα λόγω ηλικίας.

Τη θέση του 82χρονου προέδρου διεκδικούν ο Βαγγέλης Λιόλιος, ο Άγγελος Παπανικολάου και ο Παναγιώτης Φασούλας έχοντας ο καθένας τα δικά του «όπλα».

Ο ισχυρός άνδρας του Προμηθέα με το έργο του στην ομάδα της Πάτρας αλλά και τις επαφές του σε όλη την Ελλάδα φέρεται να έχει ένα προβάδισμα, ο 40χρονος καρδιολόγος (που έχει την… ευχή του απερχόμενου προέδρου) θεωρείται αρκετά ισχυρός στις τάξεις πολλών σωματείων για τη συμμετοχή των οποίων στους εκλογικούς καταλόγους έδωσε αγώνα, ενώ ο θρυλικός σέντερ πλαισιώνεται από πολλούς ανθρώπους του μπάσκετ κι έχει ρίξει στο τραπέζι το πολύ βαρύ «χαρτί» του Νίκου Γκάλη, που θα αναλάβει ρόλο επίτιμου προέδρου εφόσον εκλεγεί.

Στις εκλογές, μετά και τις τελευταίες αποφάσεις του Πρωτοδικείου, υπολογίζεται πως θα λάβουν μέρος 629 σωματεία, που θα ψηφίσουν ηλεκτρονικά, μέσω του συστήματος «Ζεύς», και με τον αντιπρόσωπο που έχουν δηλώσει στην ΕΟΚ και τη ΓΓΑ.

Η εκλογική διαδικασία θα αρχίσει στις 15:00 και θα ολοκληρωθεί στις 19:00, ενώ θα ακολουθήσει η εκλογή τακτικού εκπροσώπου της ΕΟΚ στην Ελληνική Ολυμπιακού Επιτροπή μεταξύ των Βαγγέλη Λιόλιου, Ευθύμη Ρεντζιά και Παναγιώτη Τσαγκρώνη. Η έκδοση των αποτελεσμάτων από την εφορευτική επιτροπή θα γίνει, όπως υπολογίζεται, λίγο πριν τις 20:00.

Οι εκλογές αφορούν στην ανάδειξη προέδρου και 17 μελών του νέου ΔΣ, τριών τακτικών μελών της Εξελεγκτικής Επιτροπής και δύο αναπληρωματικών. Η σύσταση του νέου ΔΣ σε σώμα θα γίνει τις επόμενες ημέρες και σε κάθε περίπτωση, από τη στιγμή που δεν υπάρχει ακλόνητο φαβορί όπως στις παλαιότερες αρχαιρεσίες, το νέο συμβούλιο της ομοσπονδίας αναμένεται... πολυμορφικό και με διαφορετικές «φωνές».

Πριν την εκλογική διαδικασία, από τις 11 το πρωί, θα γίνει μέσω τηλεδιάσκεψης η απολογιστική γενική συνέλευση, που περιλαμβάνει και την έγκριση διοικητικού και οικονομικού απολογισμού της τελευταίας αιρετής διοίκησης, ενώ θα υπάρχει δυνατότητα τοποθέτησης για κάθε υποψήφιο πρόεδρο για 15 λεπτά.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια