Μπάσκετ

Ποινική δίωξη για απόπειρα βιασμού από την Εισαγγελία

Σε βάρος στελέχους της Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης…

Ποινική δίωξη για το αδίκημα της απόπειρας βιασμού άσκησε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Πατρών, έπειτα από καταγγελία υπαλλήλου της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εισαγγελικές αρχές απέδωσαν το συγκεκριμένο αδίκημα κακουργηματικού χαρακτήρα σε υψηλόβαθμο στέλεχος της ΕΟΚ, ενώ η δικογραφία παίρνει πια το δρόμο της ανάκρισης.

Υπενθυμίζεται ότι η καταγγελία έφτασε στη Δικαιοσύνη μέσω του υφυπουργού Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, ενώ ο πληρεξούσιος δικηγόρος της γυναίκας, Αποστ. Λύτρας σε δηλώσεις που είχε παραχωρήσει στο SPORT24 όταν δημοσιοποιήθηκαν οι καταγγελίες, υποστήριξε σχετικά με την υπόθεση: "Σε πρώτη φάση, το μόνο που μπορώ να πω, επειδή δεν έχει φτάσει ακόμα η υπόθεση στον εισαγγελέα, είναι πως αφορά δυο περιστατικά, το 2014 και το 2018. Το πρώτο αφορά απόπειρα βιασμού και την περιγράφει στην καταγγελία της και η δεύτερη αφορά επαγγελματισμό εκφοβισμό και σεξουαλική παρενόχληση".

Μάλιστα, προέτρεψε και άλλα θύματα, να προχωρήσουν σε καταγγελίες εφόσον τίθεται ζήτημα σεξουαλικής κακοποίησης και να έχουν εμπιστοσύνη στην ελληνική δικαιοσύνη.

Από την πλευρά τη ΕΟΚ, είχε εκδώσει ανακοίνωση στην οποία αναφέρονταν τα εξής: "Λίγο πριν από τις εκλογές, η επιχείρηση ανάδειξης φερόμενης καταγγελίας και ειδικά ο τρόπος αυτής μέσω διαρροών, προκαλεί εύλογα ερωτηματικά και υπόνοιες. Τα αρμόδια θεσμικά όργανα της ΕΟΚ θα επιληφθούν άμεσα επί των δημοσιευμάτων με κάθε νόμιμο μέσο. Ουδείς υπεράνω της δικαιοσύνης και της αλήθειας. Το ελληνικό μπάσκετ, 6ο στον κόσμο και 3ο στην Ευρώπη, δεν φοβάται, δεν τρομοκρατείται και δεν εκβιάζεται από κανέναν και από τίποτα".

Πηγή: sport24.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια