Δεν πήραν πιστοποιητικό συμμετοχής Άρης και Κολοσσός

Μπάσκετ
Δεν πήραν πιστοποιητικό συμμετοχής Άρης και Κολοσσός

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Απειλούνται με αφαίρεση βαθμών για το νέο πρωτάθλημα της Basket League…

Ο Ολυμπιακός πήρε πιστοποιητικό συμμετοχής από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού για το νέο πρωτάθλημα της Stoiximan Basket League, κλείνοντας μια τυπική εκκρεμότητα εν όψει της νέας αγωνιστικής περιόδου.

Από την άλλη όμως, ούτε ο Άρης ούτε ο Κολοσσός πήραν θετική απάντηση για το ίδιο ζήτημα από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού. Πλέον, η υπόθεσή τους παραπέμπεται στον Αθλητικό Δικαστή του ΕΣΑΚΕ, ο οποίος θα αποφασίσει βάσει του σχετικού (νέου) αθλητικού νόμου.

Τι σημαίνει αυτό; Για τη μη χορήγηση ή ανάκληση του πιστοποιητικού συμμετοχής προβλέπεται "ποινή της αφαίρεσης πέντε (5) έως δέκα (10) βαθμών, από τον βαθμολογικό πίνακα του πρωταθλήματος της επομένης αγωνιστικής περιόδου, αν πρόκειται για μη χορήγηση του πιστοποιητικού, ή του τρέχοντος πρωταθλήματος στο οποίο η ομάδα της Α.Α.Ε. ή του Τ.Α.Α. συμμετέχει, αν πρόκειται για ανάκληση του πιστοποιητικού κατά τη διάρκεια τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου".

Παρεμπιπτόντως, σε ό,τι αφορά στο θέμα της ανάκλησης του πιστοποιητικού συμμετοχής, από την πλευρά της ΚΑΕ Άρης ανέφεραν πως αρχικά δεν γνώριζαν τα ονόματα των πιστωτών που παρενέβησαν στην Επιτροπή, ενώ κατά δεύτερον δεν κλήθηκε ο σύλλογος προκειμένου να εκθέσει τις απόψεις του.

Η σχετική απόφαση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού

"1. (α) Η Επιτροπή χορήγησε πιστοποιητικό στις κάτωθι ΠΑΕ:

ΠΑΕ ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ

ΠΑΕ ΠΙΕΡΙΚΟΣ

(β) Η Επιτροπή χορήγησε πιστοποιητικό στην κάτωθι ΚΑΕ:

ΚΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

2. Αίτηση της ΚΑΕ ΑΡΗΣ 2003 περί θεραπείας-ανάκλησης της από 02.08.21 απόφασης της Επιτροπής.

ΑΠΟΡΡΙΠΤΕΙ αίτηση ανάκλησης.

3. Αίτηση της ΚΑΕ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΧΟΛΑΡΓΟΥ περί ανάκλησης της από 03.08.21 απόφασης της Επιτροπής.

ΑΠΟΡΡΙΠΤΕΙ αίτηση ανάκλησης λόγω εκπρόθεσμης υποβολής της αίτησης.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Νικόλαος Τζουλάκης"

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News