Τουρνουά μπάσκετ 3Χ3: Από το Τόκιο... στο Ηράκλειο!

Μπάσκετ
Τουρνουά μπάσκετ 3Χ3: Από το Τόκιο... στο Ηράκλειο!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στο Παγκρήτιο Στάδιο ανοίγει αύριο η αυλαία του 1st Interwetten  FIBA 3x3 Greece Tour

Hράκλειο, ώρα μηδέν! Από αύριο (Παρασκευή, 20 Αυγούστου) και για τρεις ημέρες όλοι οι μπασκετικοί δρόμοι οδηγούν στο Παγκρήτιο Στάδιο, που αποτελεί τον πρώτο σταθμό του 1st Interwetten  FIBA 3x3 Greece Tour.

Το μεγαλύτερο σε διάρκεια, σημασία και ειδικό βάρος Τουρνουά του (αρχής γενομένης από το Τόκιο, ολυμπιακού αθλήματος πλέον) Basketball 3x3 έχει ως αφετηρία το Ηράκλειο, με συνδιοργανωτή τον Δήμο Ηρακλείου και με την υποστήριξη της ΕΚΑΣΚ, ενώ οι επόμενοι προορισμοί του είναι η Πρέβεζα, ο Πειραιάς και η Βάρκιζα.

Το 1st Interwetten  FIBA 3x3 Greece Tour φέρει την έγκριση/πιστοποίηση της Διεθνούς Ομοσπονδίας και διεξάγεται με την αιγίδα της ΕΟΚ, ενώ εφαρμόζονται αφενός οι επίσημοι διεθνείς κανονισμοί του αθλήματος και αφετέρου όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Το πρόγραμμα του τριημέρου

Η αυλαία της δράσης στο Παγκρήτιο Στάδιο θα ανοίξει αύριο Παρασκευή, στις 18:00 με τους αγώνες της Α’ φάσης στις κατηγορίες κάτω των 13, κάτω των 15 και κάτω των 18 ετών.

Εκτός από το καθαρά αγωνιστικό σκέλος με αγώνες ανά ομίλους, το πρόγραμμα περιλαμβάνει και παράλληλες δραστηριότητες και εκδηλώσεις, οι οποίες εγκαινιάζονται με την προπονητική ενότητα εκμάθησης σουτ με τη χρησιμοποίηση του «Doctor Dish Basketball Shooting Machine».

Το Σάββατο από τις 10:00 έως τις 12:00 και από τις 18:00 έως τις 21:30 θα διεξαχθούν αγώνες των ομίλων σε όλες τις κατηγορίες, συμπεριλαμβανομένων της PRO και της ELITE.

Μεθαύριο επίσης το πρόγραμμα περιλαμβάνει σεμινάριο σχετικά με την εξέλιξη και την εξάπλωση του Basketball 3x3 και –κατά τα πρότυπα του NBA Αll Star Weekend- διαγωνισμούς τριπόντων, Shooting Stars (με τη συμμετοχή ομάδων) και επιδεξιοτήτων (Skills Challenge).

Η δράση θα συνεχισθεί, θα κορυφωθεί και θα ολοκληρωθεί την Κυριακή, 22 Αυγούστου από τις 10:00 έως τις 12:00 και από τις 18:00 έως τις 21:30 με τους διαγωνισμούς, τους αγώνες κατάταξης, τους τελικούς σε όλες τις κατηγορίες και τις τελετές απονομών των επάθλων και των δώρων.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News