Ισπανία: Ανακοίνωσαν το «αντίο» στην Εθνική τα αδέρφια Γκασόλ

Μπάσκετ
Ισπανία: Ανακοίνωσαν το «αντίο» στην Εθνική τα αδέρφια Γκασόλ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μετά την ήττα από τις ΗΠΑ στον προημιτελικό

Το «κεφάλαιο» Εθνική Ισπανίας έκλεισε για τα αδέρφια Γκασόλ, όπως ανακοίνωσαν οι Πάου και Μαρκ μετά τον χαμένο προημιτελικό με τις ΗΠΑ.

Το τέλος δεν ήταν αυτό που σίγουρα θα ήθελαν, καθώς η «φούρια ρόχα» αποκλείστηκε με το 95-81 από τους Αμερικανούς, ωστόσο ήταν η αναπόφευκτη συνθήκη που θα επιβεβαιωνόταν είτε με τον έναν είτε με τον άλλον τρόπο.

«Ήταν το τελευταίο παιχνίδι μου με την Εθνική ομάδα. Τώρα θα πρέπει να αποφασίσω με την οικογένειά μου», ανέφερε ο 41χρονος σέντερ στη μεικτή ζώνη, ο οποίος είχε πρωτοπαίξει στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα στο Ευρωμπάσκετ του 2001 κι έκτοτε κατέκτησε τρία ολυμπιακά μετάλλια (αργυρά το 2008 και το 2012, ένα χάλκινο το 2016), έναν παγκόσμιο τίτλο (2006) και επτά μετάλλια σε ευρωπαϊκό επίπεδο (τρία χρυσά, δύο αργυρά, δύο χάλκινα).

«Είναι ημέρες έντονης συγκίνησης. Ήρθε όμως η ώρα να αποκοπούμε από αυτό το όμορφο ταξίδι που ξεκίνησε πριν από 15 χρόνια και απολαύσαμε ως νέοι», συμπλήρωσε ο Μαρκ, ο οποίος συγκριτικά με τον «big brother» άνοιξε κι έκλεισε τον κύκλο των μεγάλων μπασκετικών ραντεβού στη Σαϊτάμα, έχοντας στο ενδιάμεσο βάλει στην προσωπική συλλογή του τα δύο από τα τρία ολυμπιακά μετάλλια (2008, 2012) και τα πέντε ευρωπαϊκά (δύο χρυσά, ένα αργυρό, δύο χάλκινα), αλλά πανηγύρισε δύο παγκόσμιος τίτλους (2006, 2019).

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News