Ενημέρωσαν οι Μπακς ότι υπογράφουν τον Καλαϊτζάκη

Μπάσκετ
Ενημέρωσαν οι Μπακς ότι υπογράφουν τον Καλαϊτζάκη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

300.000 δολάρια στα ταμεία του Παναθηναϊκού…

Σπουδαία μεταγραφή για τον Έλληνα γκαρντ, εξαιρετικό deal για τον Παναθηναϊκό. Ο παίκτης ενημέρωσε ότι θα γίνει άμεσα χρήση του ΝΒΑ out που φέρνει 300.000$ στην πράσινη ΚΑΕ.

Η ελληνική παροικία στο Μιλγουόκι μεγαλώνει! Ο νεαρός άσος Γιώργος Καλαϊτζάκης βρίσκει άμεσα στέγη στους Μπακς καθώς οι πρωταθλητές ΝΒΑ κάνουν άμεσα χρήση του «out» από τον Παναθηναϊκό. Σπουδαία μεταγραφή για τον Καλαϊτζάκη που θα έχει ευκαιρία να μεγαλώσει μπασκετικά σε ασφαλές περιβάλλον, δίπλα στον Γιάννη και τον Θανάση Αντετοκούνμπο.

Στο πράσινο ταμείο θα μπουν 300.000$ από τους Μπακς, χάρη στην προνοητική σκέψη των ανθρώπων του τριφυλλιού να υπάρχει σχετικός όρος για ΝΒΑ out προβλέποντας την πιθανότητα να μπει ο νεαρός στο ντραφτ. Ωστόσο στο ταμείο θα προστεθεί συνολικά ένα ποσό που πλησιάζει τα 350.000 ευρώ καθώς μην ξεχνάμε ότι ο Παναθηναϊκός θα αποδεσμευτεί και από το ετήσιο κόστος στο συμβόλαιο του Γιώργου Καλαϊτζάκη.

Τα «ελάφια» αντιμετωπίζουν ένα σοβαρό οικονομικό πρόβλημα, το οποίο έχει να κάνει με το βεβαρημένο salary cap, κάτι που ίσως αναγκάσει τους ιδιοκτήτες της ομάδας να πληρώσουν φόρο πολυτελείας. Αυτό συνέβη και τη σεζόν που ολοκληρώθηκε, αφού ο Τζρου Χόλιντεϊ είχε ένα bonus της τάξεως του ενός εκατομμυρίου σε περίπτωση κατάκτησης του πρωταθλήματος, που τελικά έφερε τους Μπακς πάνω από το tax line. Ας μην ξεχνάμε ότι πλέον μπαίνει σε ισχύ και το supermax συμβόλαιο του Γιάννη Αντετοκούνμπο, ο οποίος τη νέα αγωνιστική περίοδο θα εισπράξει πάνω από 39 εκατομμύρια δολάρια. Ο «Greek Freak» μαζί με τους Μίντλετον και Χόλιντεϊ ενδεχομένως να καλύπτουν περισσότερο από το 73% του συνολικού μπάτζετ.

Τα Two-way συμβόλαια

Με αυτά τα οικονομικά δεδομένα θα πρέπει να θεωρείται πολύ πιθανή η περίπτωση ότι ο Γιώργος Καλαϊτζάκης θα υπογράψει two-way συμβόλαιο και θα πηγαινοέρχεται στο ΝΒΑ και την G-League ανάλογα με τις εμφανίσεις του και τις... διαθέσεις των Μπακς. Η κάθε ομάδα στο ΝΒΑ θα πρέπει να έχει μόνο δύο τέτοια συμβόλαια και μάλιστα σε παίκτες με εμπειρία στη λίγκα μικρότερη των τεσσάρων ετών. Τη σεζόν που ολοκληρώθηκε σ' αυτή τη θέση ήταν οι Αξέλ Τουπάν και Τζάστιν Τζάκσον. Ο δεύτερος συμπλήρωσε τα τέσσερα έτη στη λίγκα και ή θα παραμείνει με κανονικό συμβόλαιο ή θα αποχωρήσει.

Πηγή: sdna.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News