300.000 δολάρια στον Παναθηναϊκό αν μείνει ο Καλαϊτζάκης στους Μπακς

Μπάσκετ
300.000 δολάρια στον Παναθηναϊκό αν μείνει ο Καλαϊτζάκης στους Μπακς

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο νεαρός γκαρντ έχει πλέον μία ισχυρή... βάση για να κυνηγήσει το όνειρό του…

O Παναθηναϊκός θα κερδίσει το ποσό των 300.000 δολαρίων, σε περίπτωση που οι Μιλγουόκι Μπακς θελήσουν να προσθέσουν στο ρόστερ τους τον Γιώργο Καλαϊτζάκη.

Ο Γιώργος Καλαϊτζάκης περίμενε αρκετά, όμως στο τέλος της διαδικασίας του draft άκουσε το όνομά του και είδε πως αποτέλεσε επιλογή των πρωταθλητών Μιλγουόκι Μπακς.

Ο νεαρός γκαρντ έχει πλέον μία ισχυρή... βάση για να κυνηγήσει το όνειρό του και όλα δείχνουν πως θα λάβει μέρος στο Summer League με τα «Ελάφια», ώστε να πάρει, έστω και με αυτόν τον τρόπο, παραστάσεις από τον μαγικό κόσμο του ΝΒΑ και, φυσικά, να παλέψει για να μείνει στο ρόστερ της ομάδας των Γιάννη και Θανάση Αντετοκούνμπο.

Αν συμβεί αυτό, τότε ο Παναθηναϊκός θα έχει οικονομικό όφελος, καθώς θα λάβει το ποσό των 300.000 δολαρίων. Βέβαια, πίσω από αυτό υπάρχει αρκετό παρασκήνιο και μία συμφωνία που ξεκίνησε από τις προσπάθειες του Νίκου Παππά.

Το «τριφύλλι» δούλεψε την υπόθεση και συμφώνησε με την πλευρά του Καλαϊτζάκη για το συγκεκριμένο ποσό, αν ο νεαρός άσος έβρισκε συμβόλαιο μέχρι τις 30 Ιουλίου.

Είναι προφανές πως αυτό είναι απίθανο να συμβεί, μιας και διανύουμε ήδη αυτή την μέρα, οπότε οι δύο μεριές συμφώνησαν πως ο Παναθηναϊκός θα πάρει το ποσό των 300.000 δολαρίων σε οποιαδήποτε στιγμή «χάσει» τον Καλαϊτζάκη από το ρόστερ του.

Ουσιαστικά, η μόνη πιθανότητα να μην κερδίσει κάτι οικονομικά είναι να αποδεσμεύσει τον 22χρονο γκαρντ και να μην τον έχει στο έμψυχο δυναμικό του.

Φυσικά, ο Καλαϊτζάκης δεσμεύεται με συμβόλαιο, ενώ αποτελεί μία επένδυση για τους νταμπλούχους Ελλάδας, έστω και αν δεν είχε μεγάλη συμμετοχή τους προηγούμενους μήνες.

Μένει να φανεί αν ο διεθνής με τις μικρές Εθνικές γκαρντ καταφέρει να περάσει τον Ατλαντικό και να διεκδικήσει μία θέση στο καλύτερο πρωτάθλημα του κόσμου και στο ρόστερ των τροπαιούχων.

Πηγή: sdna.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News