H Γαλλία νίκησε την Team USA στο ολυμπιακό τουρνουά

Μπάσκετ
H Γαλλία νίκησε την Team USA στο ολυμπιακό τουρνουά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έσπασε το σερί της Αμερικής μετά από 25 διαδοχικές νίκες…

Τα θεμέλια της Redeem Team γκρεμίστηκαν ολοσχερώς. Η άτρωτη επί τρεις διοργανώσεις Team USA ηττήθηκε για πρώτη φορά σε ολυμπιακό τουρνουά μετά το 89-81 από την Αργεντινή στον ημιτελικό των Αγώνων του 2004 στην Αθήνα και το 83-76 από τη Γαλλία στη "Super Arena" της Σαϊτάμα θέριεψε την αμφιβολία που συνοδεύει από τα φιλικά την ικανότητα του υλικού και τη διάθεση των παικτών του Γκρεγκ Πόποβιτς, να φτάσει ως το φινάλε της διαδρομής κατακτώντας ένα τέταρτο σερί χρυσό.

Οι οριστικές απαντήσεις θα δοθούν στη διάρκεια της διοργάνωσης. Αποδεδειγμένα πια ωστόσο οι "τρικολόρ" δεν είναι ένας αντίπαλος που ταιριάζει στους Αμερικανούς. Ούτε δυο χρόνια έχουν μεσολαβήσει από την 11η Σεπτεμβρίου του 2019 που το σύνολο του Βενσάν Κολέ είχε φρενάρει την πορεία της Team USA στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Κίνας. Εκείνο 89-79 στην Ντονγκουάν δεν ήταν εν τέλει συμπτωματικό από τη στιγμή που, σ' ένα μεγάλο βαθμό, επαναλήφθηκε.

Οι Αμερικανοί δεν διδάχθηκαν από εκείνο το σοκ και έπεσαν ξανά στην παγίδα. Δεν φρόντισαν να "χτίσουν" πάνω στο προβάδισμα που έφτιαξαν κατά το πρώτο ημίχρονο (45-35) και άφησαν τον διαβόητο Εβάν Φουρνιέ ν' αλωνίζει στο παρκέ, ο οποίος προϊόντος του χρόνου ανέτρεψε την κατάσταση με το επιθετικό κρεσέντο του.

Κι αν ο πρωταθλητής με τους Μπακς Τζριου Χολιντέι, χάρη στην ορμή από τις εμφανίσεις του στα τελευταία παιχνίδια των NBA Finals, κουβάλησε τους συμπαίκτες του μέχρι το 74-67 του 36'19'', το αποτέλεσμα κρίθηκε στις τελευταίες κατοχές, καθώς ο Μπατούμ αρχικά και ο Φουρνιέ ακολούθως είχαν φέρει το παιχνίδι σε ισορροπία.

Μοιραία το κάθε λάθος θα μετρούσε διπλά. Οι Αμερικανοί έχαναν το ένα περιφερειακό σουτ μετά το άλλο, ξοδεύοντας τις επιθέσεις που κέρδιζαν από επιθετικά ριμπάουντ, ενώ ο Λίλαρντ γλίστρησε στην -εν τέλει- πιο καθοριστική φάση του αγώνα, υποπίπτοντας μάλιστα σε αντιαθλητικό φάουλ. Ένα αντιαθλητικό που έριξε τους τίτλους τέλους σε μια ιστορική -όπως κατέληξε- αναμέτρηση.

Τα δεκάλεπτα: 12-22, 37-45, 62-56, 83-76

ΓΑΛΛΙΑ (Κολέ): Μπατούμ 5 (1 τρίποντο, 5 ασίστ), Ντε Κολό 13 (2/5 τρίποντα, 5 ριμπάουντ, 5 ασίστ), Φουρνιέ 2 (4/12 τρίποντα, 5 λάθη), Γκομπέρ 14 (9 ριμπάουντ), Ερτέλ 5 (1/4 τρίποντα), Κορνελί, Φαλ 7, Λουαού-Καμπαρό 2, Πουαριέ 3, Γιαμπουσέλε 6.

ΗΠΑ (Πόποβιτς): Αντεμπάγιο 12 (9 ριμπάουντ), Χόλιντεϊ 18 (3/5 τρίποντα, 7 ριμπάουντ, 4 ασίστ), Λαβίν 8 (2), Λίλαρντ 11 (3/8 τρίποντα, 4 λάθη), Τέιτουμ 9 (1/5 τρίποντα), Μπούκερ 4, Ντουράντ 10 (1/6 τρίποντα), Γκριν 2, Τζόνσον, ΜακΓκι 2, Μίντλετον.

Πηγή: sport24.gr

Photo ΑΠΕ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News