Δεν είχε καλό φινάλε η προσπάθεια της Εθνικής Νέων Ανδρών

Μπάσκετ
Δεν είχε καλό φινάλε η προσπάθεια της Εθνικής Νέων Ανδρών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βαριά ήττα με 84-63 από τη Σλοβενία-τερμάτισε στην τρίτη θέση...

Η Εθνική Νέων Ανδρών γνώρισε βαριά ήττα με 84-63 από τη Σλοβενία στην τελευταία αγωνιστική του European Challenger, χάνοντας έτσι την ευκαιρία να διεκδικήσει την πρώτη θέση του τουρνουά, τερματίζοντας τελικώς στην τρίτη θέση με ρεκόρ 3-2 και με άδοξο βέβαια τρόπο...

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα ξεκίνησε εντυπωσιακά την αναμέτρηση βρίσκοντας δέκα αναπάντητους πόντους στα πρώτα πέντε λεπτά για το 10-0! Με τους Νικολαΐδη και Τανούλη να έχουν από πέντε πόντους έκαστος στην πρώτη περίοδο, η εθνική μας ομάδα έκλεισε το δεκάλεπτο στο +7 (20-13).

Η αντεπίθεση των Σλοβένων όμως δεν άργησε να έρθει και με ένα επιμέρους σκορ 12-0 στα μέσα της δεύτερης περιόδου γύρισαν πλήρως την κατάσταση, παίρνοντας τα ηνία του αγώνα (25-33 στο 17'), με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν στα αποδυτήρια με σκορ 28-37.

Οι παίκτες του Μάνου Μανουσέλη μπήκαν νωθρά στο δεύτερο ημίχρονο, με τους αντιπάλους να βρίσκονται με την ψυχολογία στα ύψη. Πάνω σε αυτό το μομέντουμ πάτησαν οι Σλοβένοι κλείνοντας το δεκάλεπτο στο +17 για το 43-60. Το ματς είχε ήδη κριθεί, η Εθνική μας δεν μπόρεσε ποτέ να κάνει την αντεπίθεσή της και να κατεβάσει τη διαφορά. Αντιθέτως βρέθηκε ακόμα και στο -23, με το τελικό σκορ να βρίσκει νικήτρια τη Σλοβενία με 84-63, κατακτώντας την πρώτη θέση της διοργάνωσης.

Κορυφαίος για τους νικητές ο Ράντοβιτς με 15 πόντους και 10 ριμπάουντ, ενώ από κοντά βρέθηκαν και οι Γκλας (14 πόντοι) και Ντούστσακ (9 πόντοι, 14 ασίστ). Για την Ελλάδα ξεχώρισαν οι Νικολαΐδης και Καράμπελας με 17 και 15 πόντους αντίστοιχα.

Τα δεκάλεπτα: 20-13, 28-37, 43-60, 63-84

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News