Μπάσκετ

Μανουσέλης: Είμαστε μια καλή παρέα, περνάμε καλά

Ο Ομοσπονδιακός τεχνικός μίλησε για την Εθνική Νέων μετά το 2χ2

Η Εθνική Νέων Ανδρών έκανε το 2/2 μετά τη νίκη επί της Ρωσίας και λίγο μετά τον αγώνα ο ομοσπονδιακός προπονητής, Μάνος Μανουσέλης, τόνισε: “Νομίζω ότι ανταποκριθήκαμε στις ανάγκες του παιχνιδιού ξέραμε πως παίζαμε με μια ψηλή ομάδα και έπρεπε να πολεμήσουμε στο ριμπάουντ. Έχουμε παιδιά με ταλέντο που αντιλαμβάνονται σε κάθε φάση ποιο είναι το σωστό, έχουν καλά ένστικτα”.

Στη συνέχεια πρόσθεσε: “Αυτά τα παιχνίδια θα βοηθήσουν να θυμηθούμε ποιοι είμαστε, ποια παιδιά έχουμε για την επόμενη γενιά για την Εθνική Ανδρών, γιατί κάποια παιδιά έχουν όντως δυνατότητες να φτάσουν ως εκεί. Θέλουμε να μείνομε συγκεντρωμένοι, θέλουμε να παίξουμε το επόμενο ματς σαν να είναι τελικός, θέλουμε να μείνουμε στη στιγμή να μην σκεφτόμαστε μακριά. Να απολαύσουμε πως είμαστε μια καλή παρέα περνάμε καλά μαζί”.

Οι παίκτες

Δύο από τους παίκτες της Εθνικής Νέων Ανδρών που έχουν εμπειρία, που έχουν παιχνίδια, ο Ζώης Καράμπελας και ο Αλέξανδρος Νικολαϊδης έδωσαν το “παρών” σε καθοριστικά σημεία σε άμυνα και να επίθεση δείχνοντας τη σημασία του να παίζεις: “Για τον Αλέξανδρο και τον Ζώη αυτό που ισχύει είναι πως είναι παίκτες. Έχουν αντίληψη παιχνιδιού, υψηλό IQ και το σημαντικό είναι να καταλάβουν πως είναι μια διαδικασία το να γίνουν παίκτες και να κάνουν τα σωστά πράγματα κάθε βράδυ, να κερδίσουν σε εμπειρίες και να πάρουν το κίνητρο που χρειάζονται για να συνεχίσουν να δουλεύουν για να μείνουν σε υψηλό επίπεδο».

Ο Γιάννης Σιδηροηλίας έπαιξε τον δικό του σημαντικό ρόλο στη νίκη της Εθνικής Νέων Ανδρών επί της Ρωσίας στη δεύτερη αγωνιστική του European Challenger στο Ηράκλειο. Ο αρχηγός της ελληνικής ομάδας αναφέρθηκε στις διαφορές που υπήρχαν σε σχέση με τον αγώνα της πρεμιέρας απέναντι στην Ουκρανία, καθώς απόψε κάποιες φορές έμοιαζε να έχουν να αντιμετωπίσουν ένα «δάσος» από χέρια.

«Τα κορμιά ήταν τελείως διαφορετικά σε σχέση με το πρώτο παιχνίδι», τόνισε ο Σιδηροηλίας και συνέχισε: «Η δύναμη των αντιπάλων ήταν τελείως διαφορετική, πηδούσαν σε κάθε φάση στα ριμπάουντ, ήταν ένα πολύ σκληρό παιχνίδι, δώσαμε τον καλύτερό μας εαυτό και στο τέλος καταφέραμε να νικήσουμε σχετικά εύκολα».

Η εμπειρία αυτών των αγώνων μοιάζει ιδιαίτερα σημαντική για τους νεαρούς διεθνείς, αφού κάποιοι από αυτούς δεν βρίσκουν χρόνο συμμετοχής ή δεν μπόρεσαν να αγωνιστούν εξαιτίας του πανδημίας: «Σίγουρα είναι πολύ σημαντικό το να αποκτάς εμπειρίες παίζοντας είτε στην Α1 είτε σε οποιαδήποτε κατηγορία. Δυστυχώς κάποια παιδιά δεν έπαιξαν καθόλου λόγω του COVID19, τα παιδιά που ήταν στην Α1 έπαιξαν ελάχιστα άλλοι καθόλου, αλλά παρόλα αυτά στο τέλος της ημέρας αυτό που μετράει είναι να παλεύεις και ο καλύτερος κερδίζει».

Η Εθνική Νέων που βρίσκεται στην Κρήτη πάντως δείχνει απλά να αρνείται να χάσει, βγάζοντας και χαρακτήρα σε πολλές στιγμές μέσα στο παιχνίδι, όπου κυνηγά κάθε μπάλα. Ίσως να είναι, όπως λένε, πως «περνάνε καλά στα παρασκήνια και αυτό βγαίνει προς τα έξω: «Δεν μπορώ να μιλήσω ιδιαίτερα ακόμη για το χαρακτήρα που έχει αυτή η ομάδα. Αυτό που μπορώ να πω είναι από αυτά τα δύο παιχνίδια που έχουμε παίξει, δείχνει πως έχει κάποια πολύ καλά στοιχεία η ομάδα και δείχνει πως είτε είναι στους σαράντα, είτε στον πόντο, όλα τα παιδιά παλεύουν το ίδιο και μάχονται σε κάθε φάση πάντα για τη νίκη. Με τα περισσότερα παιδιά είμαστε από τις μικρότερες εθνικές ομάδες μαζί, έχουμε και νέα παιδιά τα οποία έχουμε αγκαλιάσει. Είμαστε σαν οικογένεια, το κλίμα είναι πολύ καλό και πιστεύω πως αυτό βγαίνει και στο παρκέ».

Photos intime

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια