Να θυμηθεί...τα παλιά με την Τουρκία θέλει η Εθνική

Μπάσκετ
Να θυμηθεί...τα παλιά με την Τουρκία θέλει η Εθνική

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η μερίδα του λέοντος είναι ξεκάθαρα υπέρ της «επίσημης αγαπημένης», καθώς μετράει 41 νίκες, έναντι 23 της γειτονικής χώρας...

Για την πρόκριση στον τελικό του Προολυμπιακού του Καναδά θα παλέψουν Ελλάδα και Τουρκία (4/7, 02:30), με την… κολόνια ανάμεσά τους να κρατάει πολλά χρόνια στο μπάσκετ. Το πρώτο ματς ανάμεσα στις δύο ομάδες έγινε το πολύ μακρινό 1936 και από τότε έχουν αναμετρηθεί συνολικά 64 φορές σε επίσημα και φιλικά.

Η μερίδα του λέοντος είναι ξεκάθαρα υπέρ της «επίσημης αγαπημένης», καθώς μετράει 41 νίκες, έναντι 23 της γειτονικής χώρας.

Από ‘κει και πέρα, την τελευταία φορά που οι δύο ομάδες αναμετρήθηκαν σε επίσημο ματς ήταν στις 7 Σεπτεμβρίου του 2013, στο Κόπερ, για το Ευρωμπάσκετ της Σλοβενίας. Εκεί, το σύνολο του Αντρέι Τρινκιέρι τότε είχε επικρατήσει με το ευρύ 84-61, εξασφαλίζοντας παράλληλα την πρόκριση στην επόμενη φάση, ενώ παράλληλα έστελνε τους Τούρκους… σπίτι τους. Κορυφαίος σε εκείνο το ματς ήταν ο Γιάννης Μπουρούσης με 21 πόντους.

Στο μεταξύ, εκείνοι που συνδέουν το συγκεκριμένο παιχνίδι με αυτό που θα γίνει στη Βικτόρια του Καναδά είναι οι Κώστας Σλούκας και Βασίλης Καββαδάς. Ο διεθνής γκαρντ είχε τελειώσει το ματς με 14 πόντους, παίζοντας μάλιστα και για τον απόντα λόγω τραυματισμού Βασίλη Σπανούλη, ενώ ο διεθνής σέντερ είχε 2 πόντους.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News