Εθνική Μπάσκετ: Νίκη με Μεξικό αλλά και σοκ με Πρίντεζη!

Μπάσκετ
Εθνική Μπάσκετ: Νίκη με Μεξικό αλλά και σοκ με Πρίντεζη!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Πρίντεζης τραυματίστηκε στον αστράγαλο και χάνει το Προολυμπιακό

Παρά τις πολλές της απουσίες, η Εθνική ομάδα επικράτησε του Μεξικό με 101-98 στην πρώτη μέρα του τουρνουά "Ακρόπολις" που διεξάγεται στο ΟΑΚΑ.

Ωστόσο τα πράγματα δεν φαίνεται να είναι καλά για τον Γιώργο Πρίντεζη που δεν έπαιξε στο φιλικό λόγω τραυματισμού στον αστράγαλο, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι δεν θα πάει στο Προολυμπιακό!

Μια σοβαρότατη απώλεια για την Εθνική Ομάδα, που δεν θα έχει στη διάθεσή της ούτε τον τραυματία Ιωάννη Παπαπέτρου, ενώ από εκεί και πέρα δεν αγωνίστηκαν σήμερα ούτε ο Βασίλης Σπανούλης (έμεινε προληπτικά εκτός), ούτε ο Νικ Καλάθης, που αναμένεται να ενσωματωθεί στην Εθνική μετά το τουρνουά Ακρόπολις.

Στο σημερινό φιλικό με το Μεξικό, ο Ρικ Πιτίνο δοκίμασε πολλά σχήματα και έκανε πολλές αλχημείες στο πρώτο αυτό ματς με τα τρίποντα ωστόσο να είναι ίσως μελανό σημείο της Εθνικής, όπως ασφαλώς και οι 98 πόντοι που δέχτηκε.

Το ντεμπούτο του με την Εθνική έκανε ο Κώστας Αντετοκούνμπο που βοήθησε σημαντικά κυρίως στο αμυντικό κομμάτι. Ο Κώστας Σλούκας ήταν εξαιρετικός για την Εθνική με 24 πόντους ενώ δεν υστέρησαν και οι Μήτογλου, Παπαγιάννης, Γιαννόπουλος και Κατσίβελης που τέλειωσαν το ματς με διψήφιο αριθμό πόντων.

Επόμενο τεστ αύριο (19/6, 20:00) απέναντι στο Πουέρτο Ρίκο.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 26-20, 52-44, 74-68, 101-98.

ΕΛΛΑΔΑ (Πιτίνο): Ρογκαβόπουλος 7, (3 ριμπάουντ), Χρυσικόπουλος, Κατσίβελης 10 (2/2 δίποντα, 3 ριμπάουντ 3 ασίστ), Λαρεντζάκης 2, Καββαδάς 8 (5 ριμπάουντ), Σλούκας 24 (2/4 δίποντα, 3/5 τρίποντα, 11/13 βολές, 3 ριμπάουντ, 6 ασίστ), Μποχωρίδης 6, Παπαγιάννης 12 (4 ριμπάουντ), Γιαννόπουλος 11 (7 ριμπάουντ), Χουγκάζ, Αντετοκούνμπο Κ. 4, Μήτογλου 17 (6 ριμπάουντ)

ΜΕΞΙΚΟ (Κιντέρος): Εστράδα 11, Τζέιμς 6, Στολ 8, Γουίλις 2, Αμίγκο 21, Γκιρόν 9, Μέντεζ 24, Καμάχο 5, Ρέινα 8, Ντε Χάρο, Ράμος 4.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News