Έχασε από το Μαυροβούνιο η Εθνική Γυναικών

Μπάσκετ
Έχασε από το Μαυροβούνιο η Εθνική Γυναικών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στην πρεμιέρα του Eurobasket…

Μουδιασμένα ξεκίνησε το ταξίδι της στο EuroBasket η Εθνική μας που γνώρισε την ήττα με 70-55 από το Μαυροβούνιο στην πρεμιέρα της διοργάνωσης. Τα κορίτσια του Βασίλη Μασλαρινού παρουσίασαν κενά στην άμυνά τους ενώ δεν μπόρεσαν να περιορίσουν τις ψηλές του Μαυροβουνίου.

Οι διεθνείς μας έμειναν κοντά στο σκορ μέχρι το τέλος της πρώτης περιόδου, ωστόσο στη δεύτερη περίοδο αιφνιδιάστηκαν από την επιθετική ευστοχία του αντιπάλου τους. Στα τέλη της τρίτης περιόδου ενεργοποίησαν την καλή τους άμυνα και με τις Νικολοπούλου και Φασούλα να αναλαμβάνουν το σκοράρισμα, έφεραν τη διαφορά στους επτά. Ωστόσο οι Μαυροβούνιες ξέσπασαν, πήγαν και πάλι τη διαφορά σε ασφαλή επίπεδα και εξασφάλισαν τη νίκη.

Ο αγώνας

Η Εθνική μπήκε πολύ δυνατά στο ματς, βρήκε σκορ ιδίως με την Μαριέλλα Φασούλα και έμεινε κοντά στο σκορ απέναντι στο Μαυροβούνιο. Η αδυναμία της Εθνικής να περιορίσει τις ψηλές του Μαυροβουνίου ήταν εμφανής, κάτι που πλήρωσε δεχόμενη εύκολα καλάθια με την διαφορά να πηγαίνει στο +7 για το τυπικά γηπεδούχο Μαυροβούνιο. Η Εθνική μας ανέβασε ρυθμό έπαιξε καλή άμυνα, περιόρισε επιθετικά τις ψηλές του Μαυροβουνίου και μείωσε τη διαφορά στους τέσσερις. Ωστόσο η ευστοχία του Μαυροβουνίου από την περίμετρο σε συνδυασμό με τις χαμένες ευκαιρίες της Εθνικής έστειλαν τις δύο ομάδες στα αποδυτήρια με την Εθνική μας στο -15.

Και στο δεύτερο μισό του αγώνα, η Εθνική μας δεν μπόρεσε να φέρει τη διαφορά κάτω από τους 10 πόντους με το Μαυροβούνιο να εξακολουθεί να είναι κυρίαρχο μέσα στη ρακέτα. Στα τέλη της τρίτης περιόδου η Εθνική μείωσε στους 10 με βολές της Σπανού ωστόσο το Μαυροβούνιο ανέβασε και πάλι τη διαφορά σε ασφαλή επίπεδα. Οι διεθνείς μας είχαν ψυχή, μείωσαν την διαφορά στους επτά πόντους και με πέντε λεπτά στο ρολόι, ξαναμπήκαν στο παιχνίδι. Ένα νέο ξέσπασμα του Μαυροβουνίου έφερε και πάλι τη διαφορά στους 15 πόντους με τη νίκη να χάνεται στην πρεμιέρα για την Εθνική.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 24-16, 44-29, 57-47, 70-55.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News