Η ΑΕΚ υποδέχεται απόψε τον Προμηθέα με στόχο να τελειώσει τη σειρά...

Μπάσκετ
Η ΑΕΚ υποδέχεται απόψε τον Προμηθέα με στόχο να τελειώσει τη σειρά...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σημαντικές απουσίες για άλλο ένα παιχνίδι για την Ένωση...

Η ΑΕΚ υποδέχεται απόψε (20.00) στο ΟΑΚΑ τον Προμηθέα στο τέταρτο ματς των μικρών τελικών των Play Offs της Basket League και έχει την ευκαιρία να τελειώσει εδώ τη φετινή σεζόν. Οι παίκτες του Βαγγέλη Αγγέλου ξέρουν ότι με νίκη, θα τελειώσουν τη σειρά και θα κατακτήσουν την 3η θέση, οπότε είναι πανέτοιμοι για να τα καταφέρουν και να κλείσουν τη δύσκολη φετινή σεζόν, με θετικό τρόπο.

Να επισημάνουμε ότι χθες (08/06) άλλαξε η ώρα έναρξης του αγώνα και επιτέλους η Δημόσια Τηλεόραση θα δείξει κανονικά το παιχνίδι, κάτι που δεν είχε γίνει στα τρία προηγούμενα ματς των μικρών τελικών. Θυμίζουμε ότι η ΑΕΚ έχει το προβάδισμα στη σειρά με 2-1 νίκες και η 3η θέση θα κριθεί συνολικά στις τρεις νίκες. Με νίκη λοιπόν, η Βασίλισσα  θα κερδίσει με 3-1, ενώ σε περίπτωση που δεν γίνει αυτό, θα χρειαστεί πέμπτο και τελευταίο ματς, στην Πάτρα, αυτό το Σάββατο (12/06).

Θυμίζουμε ότι το γόητρο είναι το πιο σημαντικό στους μικρούς τελικούς, μιας και το μπόνους που υπάρχει ανάμεσα στην 3η και την 4η θέση, διαφέρει λίγο. Άλλωστε και οι δύο ομάδες έχουν εξασφαλίσει τη συμμετοχή τους, στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις για τη νέα σεζόν (2021-22).

Από εκεί και πέρα, γνωστές είναι οι απουσίες για την ΑΕΚ, που δεν λείπουν για μία ακόμα φορά. Ο Μόουζες Κίνγκσλεϊ έχει τεθεί εκτός δράσης, λόγω του τραυματισμού του. Επίσης, τραυματίες είναι οι Κιθ Λάνγκφορντ και Μάρκους Σλότερ, με τον δεύτερο να έχει τεθεί νοκ-άουτ εδώ και πολύ καιρό. Επίσης, δεν υπολογίζεται πλέον ο Ματ Λοτζέσκι, που έχει φύγει για τις ΗΠΑ από την προηγούμενη εβδομάδα, αλλά και ο Νίκος Ρογκαβόπουλος, που έχει τεθεί εκτός ομάδας.

Από την άλλη, αναμένεται να επιστρέψει ο Δημήτρης Αγραβάνης για τον Προμηθέα, αφού είχε χάσει τα δύο προηγούμενα ματς, για τιμωρία από τον αθλητικό δικαστή, επειδή είχε βρίσει τους διαιτητές στον πρώτο μικρό τελικό. Απομένει να φανεί το αν θα παίξουν απόψε, οι Τζέριαν Γκραντ και Κουίνσι Φορντ, που δεν αγωνίστηκαν στο τρίτο ματς.

Όσον αφορά στους διαιτητές, να πούμε ότι η ΚΕΔ όρισε χθες, ως πρώτο ρέφερι, τον Πέτρο Παπαπέτρου (Κεντρικής Μακεδονίας) και μαζί του, θα είναι οι Νίκος Σώμος (Αττικής) και Αλέξανδρος Ψαριανός (Αττικής).

Πηγή φωτογραφίας:  INTIME

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News