Η Ι. Κριμίλη μιλάει στο neakriti.gr: Το χαμένο Ευρωμπάσκετ, η κερδισμένη χρονιά και...το συρτάκι με τρίποντα!

Μπάσκετ
Η Ι. Κριμίλη μιλάει στο neakriti.gr: Το χαμένο Ευρωμπάσκετ, η κερδισμένη χρονιά και...το συρτάκι με τρίποντα!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Ηρακλειώτισσα που μετά το αμερικανικό όνειρο...έκανε ονειρεμένη χρονιά δεν πτοείται από τις άτυχες στιγμές...

Πριν πολλά χρονια η Ολλανδία μάθαινε  το συρτάκι για τον Νίκο Μαχλά. Μετά το κοπέλι, η Κρήτη και συγκριμένα το Ηράκλειο ανέδειξε μια κοπελιά που...μαθαίνει συρτάκι τους Αμερικανούς!

Αν υπήρχε μια αθλήτρια στις μικρότερες ηλικίες την περίοδο 2020-21 στις ΗΠΑ που  έκανε...αυτούς που ανακάλυψαν το μπάσκετ να παραμιλάνε, ε τότε αυτή ηταν η Ιωάννα Κριμίλη: 1η σε εύστοχα τρίποντα (97 με ποσοστό 45%) σε ολόκληρο το NCAA - ρεκόρ στην ιστορία του Πανεπιστημίου του Σαν Φρανσίσκο σε εύστοχα τρίποντα - πρώτη σκόρερ της ομάδας της με 18.3 πόντους και 4η ανάμεσα στις freshman σε ολόκληρο το NCAA - 10 φορές η καλύτερη freshman στην περιφέρεια - 2 φορές η καλύτερη παίκτρια συνολικά στην περιφέρεια και σίγουρα στην καλύτερη πεντάδα των πρωτοεμφανιζόμενων!

Όλα αυτά από μια κοπέλα που η τύχη της γυρνάει δυο χρόνια την πλάτη!  Την πρώτη χρονιά μπασκετικά στο Σαν Φραντσίσκο την έχασε λόγω τραυματισμού και μετά την δεύτερη που έκανε...πάρτι α λα Ελληνικά στις ΗΠΑ χάνει το όνειρο του Ευρωμπάσκετ με την Εθνική καθώς από το Πανεπιστήμιο δεν της δόθηκε η δυνατότητα να ρισκάρει μια υποτροπή. Μιλώντας στο "neakriti.gr" έδειξε πως δεν μπορεί τίποτα να την πτοήσει: "Σίγουρα ήθελα πολύ να πάω στο Ευρωμπάσκετ και σίγουρα μου αφήνει πικρή γεύση το γεγονός ότι δεν θα πάω! Ωστόσο πάνω απ' όλα είναι η υγεία, δεν μπορούσα να ρισκάρω και να κάνω διαφορετικά. Όμως τα κορίτσια που θα πάνε έχουν πολλές δυνατότητες, έχουμε καλή Εθνική Ομάδα και τους στέλνω τη θετική μου ενέργεια!"

Για τη χρονιά της στην Αμερική μιλάνε οι αριθμοί αλλά ζητήσαμε ένα σχόλιο και από την ίδια... "Εντάξει όλα πήγαν καλά νομίζω και τα μαθήματα και το μπάσκετ! Οι αριθμοί όντως και αυτό που πέτυχα με τα μακρινά σουτ με αφήνουν πολύ ικανοποιημένη", μας λέει και προσθέτει πως βλέπει το μέλλον της: "Κυρίως στην Αμερική και σε δεύτερη μοίρα μπαίνει  η Ευρώπη! Η Ελλάδα  δεν είναι προτεραιότητα"...

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News