Α1 γυναικών: Νίκη για τον Ολυμπιακό, ένσταση ο Παναθηναϊκός

Μπάσκετ
Α1 γυναικών: Νίκη για τον Ολυμπιακό, ένσταση ο Παναθηναϊκός

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι «ερυθρόλευκες» έκαναν το 2-1 στη σειρά των τελικών

Απίστευτο φινάλε στον πρώτο τελικό της Α1 μπάσκετ γυναικών, με τον Ολυμπιακό να επικρατεί 72-70 του Παναθηναϊκού και να προηγείται 2-1 στη σειρά (1-1 το σκορ από την κανονική διάρκεια).

Ο αγώνας ήταν διαφήμιση του γυναικείου μπάσκετ, με απίστευτο ρυθμό και πολλές συγκινήσεις που κρίθηκε κυριολεκτικά στην εκπνοή του ματς με εκπρόθεσμο καλάθι των «πρασίνων», με την ομάδα του Γιώργου Παντελάκη πλέον να χρειάζεται μία ακόμα νίκη για να σηκώσει τον τίτλο.

Δεν έλλειψε η ένταση και τα παρατράγουδα, αφού οι «πράσινοι» κατέθεσαν ένσταση κατά της έκβασης του αγώνα. Ο λόγος ήταν ότι οι διαιτητές δεν μέτρησαν το καλάθι της Ριντ στην εκπνοή με τρόπο που όπως τονίζουν οι από το «τριφύλλι» δεν προβλέπεται.

Αρχικά ο διαιτητής Ανδρικόπουλος έδειξε ότι το καλάθι μετράει, αλλά στη συνέχεια, παρά το γεγονός ότι δεν προβλέπεται, οι διαιτητές επέλεξαν να συμβουλευτούν άτυπα την τηλεοπτική κάλυψη του αγώνα για να αποφασίσουν σχετικά με την εγκυρότητα του καλαθιού.

Κορυφαίες για τις «ερυθρόλευκες» ήταν η Κόστοβιτς με 19 πόντους και 11 ριμπάουντ και η Σταμολάμπρου με 16 πόντους και 4 ασίστ.

Για τον Παναθηναϊκό, η Μόργκαν βρέθηκε σε απίστευτη επιθετική βραδιά, πετυχαίνοντας 25 πόντους (8/18 εντός πεδιάς), έχοντας μαζί 5 ριμπάουντ και 5 ασίστ, ωστόσο δεν έφτασε για να πάρουν το διπλό οι «πράσινες». Από κοντά ακολούθησαν οι Ριντ (14 πόντους, 15 ριμπάουντ) και Λύμουρα (11 πόντους).

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News