Κύπελλο: Με… κατοστάρα στον τελικό ο Παναθηναϊκός

Μπάσκετ
Κύπελλο: Με… κατοστάρα στον τελικό ο Παναθηναϊκός

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ρεσιτάλ τριπόντων οι «πράσινοι» και πρόκριση με 108-71 απέναντι στο Λαύριο

Επιβλητικός ήταν ξανά ο Παναθηναϊκός και μετά την πρόκριση της Τρίτης με το Περιστέρι, στο σημερινό ημιτελικό «σάρωσε» με 108-71 και το Λαύριο και προκρίθηκε στον τελικό του Κυπέλλου Μπάσκετ, όπου τον περιμένει την προσεχή Κυριακή (9/5) ο Προμηθέας.

Η ομάδα του Όντεντ Κάτας για άλλη μια φορά το τελευταίο διάστημα απέδειξε πως πετάει... φωτιές και είναι συγκεντρωμένη και σοβαρή στις εντός συνόρων υποχρεώσεις της. Οι «πράσινοι» σκόραραν με όποιον τρόπο ήθελαν, «βομβάρδιζαν» το καλάθι της ομάδας του Χρήστου Σερέλη πίσω από τα 6,75μ. (17/36 τρίποντα) και έπαιζαν κατά διαστήματα πολύ καλή άμυνα. Έτσι, έφτασαν από νωρίς σε διψήφιες διαφορές, τις οποίες συντήρησαν με ευκολία μέχρι την εντυπωσιακή τελική επικράτηση. Από την άλλη, το Λαύριο δεν μπόρεσε να κοιτάξει στα μάτια τους έξι φορές πρωταθλητές Ευρώπης και δεν παρουσιάστηκε ανταγωνιστικό στο ΟΑΚΑ.

Ο Χάουαρντ Σαντ Ρος σημείωσε μια «μαγική» εμφάνιση στον ημιτελικό του Κυπέλλου (18 πόντοι με 5/7 τρίποντα και 12 ασίστ), με τον κόουτς Κάτας να βλέπει πολλούς παίκτες του να ακολουθούν τον Κουβανό. Συγκεκριμένα, ο Μπεν Μπέντιλ (19π.) και ο Ντίνος Μήτογλου (16π., 6ρ.) δεν είχαν αντίπαλο μέσα στη ρακέτα, ενώ διψήφιοι ήταν και οι Αάρον Ουάιτ (15π. με 4/5 3π.), Ιωάννης Παπαπέτρου (12π., 5ρ., 5ασ.) και Μάριο Χεζόνια (14π., 6ρ.). Πρώτοι σκόρερ των ηττημένων ήταν οι Άλφα Ντιαλό (25π.) - Τάισον Κάρτερ (16π., 4ασ.) - Βασίλης Μουράτος (10π., 7ασ.).

Τα Δεκάλεπτα: 27-16, 53-37, 74-56, 108-71.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News