«Κεραυνοί» από Λιόλιο: «Εκτροπή της δημοκρατικής διαδικασίας από Βασιλακόπουλο»

Μπάσκετ
«Κεραυνοί» από Λιόλιο: «Εκτροπή της δημοκρατικής διαδικασίας από Βασιλακόπουλο»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρόταση για προσωρινή διοίκηση με Γιαννάκη ή Ζομπανάκη

Σφοδρή επίθεση προς τον Γιώργο Βασιλακόπουλο, από τον υποψήφιο για την προεδρία της ΕΟΚ, Βαγγέλη Λιόλιο.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, τόνισε πως η απερχόμενη διοίκηση θέλησε να ορίσει ως προσωρινή διοίκηση τα υπάρχοντα μέλη της, αλλά η διαδικασία αποτράπηκε τουλάχιστον ως αύριο.

Ο κ. Λιόλιος ζήτησε από τα μέλη του ΔΣ της ΕΟΚ να καλέσουν άμεσα νέο συμβούλιο για να οριστούν εκλογές, ει δυνατόν και στις 10 Απριλίου.

Αν δεν το κάνουν, ο ορισμός διοίκησης Πρωτοδικείου είναι αναπόφευκτος και σε αυτή την περίπτωση ο κ. Λιόλιος προτείνει να επιλεγεί ως προσωρινός πρόεδρος ένας εκ των Παναγιώτη Γιαννάκη ή Κωστή Ζομπανάκη, με αποστολή να οριστούν άμεσα εκλογές.

Μάλιστα είπε πως έχει ήδη μιλήσει γι’ αυτό με τον Παναγιώτη Φασούλα και θα μιλήσει με τον Άγγελο Παπανικολάου για να έχουν κοινή γραμμή.

Αναλυτικά, όσα δήλωσε: «Σήμερα θα έπρεπε να μιλάμε για τη νέα μέρα στο ελληνικό μπάσκετ, με νέα διοίκηση έχοντας κάνει χθες εκλογές. Όλες οι ομοσπονδίες μέχρι τις 30 Μαρτίου πηγαίνουν στην επόμενη μέρα εκτός από την ΕΟΚ. Δυστυχώς, γιατί τα πράγματα που έχουν συμβεί δεν τιμούν κανέναν μας και δεν τιμούν το μπάσκετ. Με λυπεί πραγματικά η όλη κατάσταση.

Στις 8 Φεβρουαρίου η ΕΟΚ προκήρυξε τις εκλογές για τις 28 Μαρτίου κι ενώ τα πράγματα προχωρούσαν, ξαφνικά όταν η διοίκηση έπρεπε να αποδεχτεί τις υποψηφιότητες, συνεδρίασε το ΔΣ την Πέμπτη 18 Μαρτίου και εντελώς ξαφνικά με ένα πρόβλημα στο ίντερνετ δεν μπόρεσε να γίνει το ΔΣ. Τη Δευτέρα 22 Μαρτίου συνεχίστηκε αυτό το ΔΣ, που ήταν παράνομο. Αντί να εγκρίνουν τις υποψηφιότητες, ο κ. Βασιλακόπουλος και οι συν αυτώ ανέφεραν στο ελλιπές ΔΣ της ΕΟΚ πως δεν θα γίνουν εκλογές γιατί κάποιες ομάδες έχουν προσφύγει για το δικαίωμα να συμμετέχουν στις εκλογές. Τρία μέλη του ΔΣ είπαν ότι δεν έγινε ξανά ψηφοφορία, ένα μέλος είπε ότι δεν πάρθηκε δημοκρατικά η απόφαση και ο ΕΣΑΚΕ είπε ότι δεν εκλήθησαν ποτέ τα τρία μέλη της. Αυτό σημαίνει πως ήταν παράνομο το ΔΣ και ζητούσε να γίνει ξανά το ΔΣ.

Μέχρι αυτή τη στιγμή οι εκκλήσεις του ΕΣΑΚΕ και των μελών πήγαν στον κάδο των αχρήστων. Εμείς στις 26 Μαρτίου στείλαμε ένα έγγραφο ενημερώνοντας την ομοσπονδία για τη διαδικασία. Επειδή στα χέρια μας ήρθε η απόφαση του Πρωτοδικείου για το δικαίωμα των σωματείων να γίνουν οι εκλογές, ενώ η απόφαση έλεγε πως έπρεπε να εγγραφούν στον κατάλογο για να γίνουν εκλογές, ο κ. Βασιλακόπουλος και οι συν αυτώ αποφάσισαν να μην ακούσουν το νόμο αλλά ούτε και τα 21 σωματεία. Ανέβαλε τις εκλογές και τα σωματεία αυτά έχασαν αυτό που κέρδισαν. Ο κ. Βασιλακόπουλος ανέβαλε τις εκλογές αυθαιρετώντας. Στην πράξη εκμεταλλεύτηκε τα σωματεία αυτά και βρήκε ένα επιχείρημα να αναβάλει τις εκλογές.

Δεν καταλαβαίνω για ποιον λόγο δεν πηγαίνουμε σε εκλογές. Όλες οι ομοσπονδίες πήγαν με την ηλεκτρονική ψηφοφορία, την οποία ο κ. Βασιλακόπουλος θεωρεί πως δεν είναι σωστό να γίνεται. Στείλαμε εξώδικο την Παρασκευή και το πέταξε στον κάλαθο των αχρήστων. Υπάρχει απόφαση του ΣτΕ από το 2015 που αναφέρει ξεκάθαρα πως όταν δεν είναι εφικτό να γίνει δια ζώσης ψηφοφορία η ηλεκτρονική ψηφοφορία είναι έγκυρη και αδιάβλητη. Ο κ. Βασιλακόπουλος δεν δέχεται ούτε τους νόμους του κράτους, θεωρεί πως είναι υπεράνω αυτών. Ένας άνθρωπος που έγινε η αιτία όλοι να ασχοληθούμε με το μπάσκετ, που τον σεβόμουν και τον σέβομαι, έγραψε μια μαύρη σελίδα. Αποφάσισε να μην ακούσει τους νόμους, αλλά το σημαντικότερο, τη θέληση των ομάδων. Τις χρησιμοποίησε για να βρει μια αφορμή για να καθίσει παραπάνω στην καρέκλα. Και τις πέταξε. 

Έλεγε πως αν μπει διοίκηση Πρωτοδικείου θα επέμβει η FIBA. Θα είναι μια μαύρη σελίδα και λέω κι εγώ πως πρέπει να αποφευχθεί. Έχουμε περιθώριο ακόμη και τώρα. Αγνόησε τη θέληση τριών μελών του ΔΣ, του ΕΣΑΚΕ και των τριών μελών του, τους νόμους, το Πρωτοδικείο, το ΣτΕ, τους πάντες και ο κ. Βασιλακόπουλος οδηγεί την ομοσπονδία σε διοίκηση Πρωτοδικείου. Έχει ακόμη 72 ώρες για να προχωρήσει, να γίνει ΔΣ και να πάμε σε εκλογές. Χρειαζόμαστε ακόμη τέσσερα μέλη. Έχουν προσωπική ευθύνη τα μέλη του ΔΣ να μην οδηγηθούμε σε διοίκηση Πρωτοδικείου. Κάνω έκκληση για να πάμε ενωμένοι, να είμαστε όλοι κάτω από το μπάσκετ. Έχουμε προθεσμία 24 ωρών, όχι 72. 

Ρώτησα γιατί έλεγε ο κ. Βασιλακόπουλος ‘ας με πάνε σε διοίκηση Πρωτοδικείου και θα επέμβει η FIBA’. Έλεγε ‘έχουν γνώση οι φύλακες’ και αναρωτιόμουν τι εννοούσε. Σήμερα κάποια σωματεία προσέφυγαν στο Πρωτοδικείο σε συνεννόηση με τον δικηγόρο της ΕΟΚ για να ζητήσουν διοίκηση Πρωτοδικείου. Παραφυλάγαμε από τις 8 το πρωί μήπως γίνει τέτοια εκτροπή. Ξέρετε ποιους ορίζανε για διοίκηση Πρωτοδικείου; Τους ίδιους τους εαυτούς τους! Τότε συνειδητοποιήσαμε όλοι για ποιον λόγο δεν πήγαινε σε εκλογές, γιατί ήθελε να μείνει στην καρέκλα του ο ίδιος άνθρωπος, με τους ίδιους ανθρώπους. Δεν είμαι τόσο σίγουρος πως το γνωρίζουν, γιατί μιλώντας με τον κ. Νικολόπουλο είχε άγνοια επί του θέματος. Ευτυχώς αυτό απεφεύχθη. Όλο το Σαββατοκύριακο λειτουργούσε με αυτό στο μυαλό μου. Κάναμε παρέμβαση και πήρε αναβολή η διοίκηση Πρωτοδικείου που ήθελε να επιβάλει ο κ. Βασιλακόπουλος για τον εαυτό του. Πρέπει σήμερα να πάμε σε έκτακτο ΔΣ της ΕΟΚ και να πάμε σε εκλογές στις 10 Απριλίου. 

Γνώριζαν τα άλλα μέλη του ΔΣ της ΕΟΚ πως πήγε σήμερα να ζητήσει διοίκηση Πρωτοδικείου; Μιλάμε για εκτροπή, για ντροπή και όλοι μας, όχι μόνο οι υποψήφιοι πρέπει να αντιδράσουμε. Πήγε να υποκλέψει και εμείς μπήκαμε εμπόδιο μπροστά του και τον σταματήσαμε. Μέχρι αύριο. Δεν πρέπει να πάμε σε διοίκηση Πρωτοδικείου. Πρέπει τα μέλη του ΔΣ να καλέσουν τώρα ΔΣ και να πάμε σε εκλογές στις 10 Απριλίου, ειδάλλως ο καθένας που έχει όνομα και επώνυμο είναι υπεύθυνοι για τη διοίκηση Πρωτοδικείου. Τα σωματεία δεν θέλουν διοίκηση Πρωτοδικείου, θέλουν εκλογές. 

Η ΕΟΠΕ από το Νοέμβριο είχε ορίσει τρία άτομα να βοηθήσουν τα σωματεία να μπουν στο μητρώο. Ο κ. Βασιλακόπουλος κανένα, τα άφησε απροστάτευτα! Γι’ αυτή την παράνομη διοίκηση της ΕΟΚ που θέλει να συνεχίσει να υπάρχει μιλάμε! Είμαι σίγουρος πως και ο κ. Φασούλας συμφωνεί. Η δημοκρατία δεν εκβιάζεται, τα σωματεία δεν εκβιάζονται. Αν θέλουν διοίκηση Πρωτοδικείου θα είμαστε εκεί, γιατί θα έχει έναν και μόνο σκοπό: άμεσες εκλογές, ακόμη κι αν γίνεται στις 10 Απριλίου.

Η πρότασή μου είναι να πάμε σε εκλογές. Δεν θα αφήσουμε να διαλύσουν τη δημοκρατία μας, δεν θα αφήσουμε αυτή την εκτροπή. Προτείνω στους άλλους δύο συνυποψηφίους μου και στα μέλη του ΔΣ, να συμφωνήσουμε σε ένα πρόσωπο κοινής αποδοχής αν πάμε στη διοίκηση Πρωτοδικείου, με μοναδικό στόχο το συντομότερο δυνατό, ει δυνατόν και στις 10 Απριλίου, σε εκλογές. Είναι εκτροπή αυτό που θέλουμε να σώσουμε. 

Επικοινώνησα με τον κ. Φασούλα, είπαμε να πάμε από κοινού στην επόμενη μέρα, μονιασμένη, σε ένα πρόσωπο που θα συμφωνήσουμε. Θα επικοινωνήσω και με τον κ. Παπανικολάου. Το μπάσκετ πρέπει να βγει ενωμένο. Πάμε μονιασμένοι, η επόμενη μέρα μάς θέλει όλους στο μπάσκετ. Να μπει ένας πρόεδρος που θα μας ενώσει και θα είναι βάλσαμο στις πληγές. Εγώ τα ονόματα που θα προτείνω, επικοινώνησα και με τους δύο, είναι ο Παναγιώτης Γιαννάκης και ο Κωστής Ζομπανάκης. Αυτή τη στιγμή πρέπει κάποιος να μας ενώσει, να κάνουμε εκλογές. Να πάρουν τα μέλη του ΔΣ την κατάσταση στα χέρια τους. Είναι υπεύθυνοι. Αν δειλιάσουν, να πάμε σε ένα πρόσωπο κοινής αποδοχής για να πάμε σε εκλογές. Τα μέλη του ΔΣ να είναι και από τις τρεις παρατάξεις. Αν διαφωνούν στα πρόσωπα που προτείνω, ας προτείνουν εκείνοι. Θα συμφωνήσω, αρκεί να μην είναι από τη τωρινή διοίκηση της ΕΟΚ. Το μπάσκετ μάς θέλει ενωμένους, όχι διχασμένους.

Στις 10 Απριλίου του 1970 η ΕΟΚ εγγράφηκε στο βιβλίο αναγνωρισμένων σωματείων. Πενήντα ένα χρόνια μετά θέλω να πιστεύω πως η 10η Απριλίου θα είναι η ώρα της αναγέννησης του ελληνικού μπάσκετ».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News