Μαθηματικά εκτός 8αδας: Ο Ολυμπιακός έχασε 71-76 από τη Φενέρμπαχτσε

Μπάσκετ
Μαθηματικά εκτός 8αδας: Ο Ολυμπιακός έχασε 71-76 από τη Φενέρμπαχτσε

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η βελτίωση στο δεύτερο ημίχρονο δεν ήταν αρκετή

Τα εντός έδρας παιχνίδια είναι η «πληγή» του Ολυμπιακού στην εφετινή Euroleague, καθώς ηττήθηκε και από τη Φενέρμπαχτσε με 71-76.

Έτσι, χάθηκαν οριστικά και οι μαθηματικές ελπίδες πρόκρισης στην επόμενη φάση, μέσα από την πρώτη 8αδα της βαθμολογίας.

Οι Πειραιώτες μετά τις 3/3 νίκες τους τις προηγούμενες αγωνιστικές διατηρούσαν -λίγες και μαθηματικές- ελπίδες και επιθυμούσαν να διευρύνουν το σερί τους. Όμως, δεν τα κατάφεραν και το διπλό των Τούρκων ήταν η... χαριστική βολή.

Οι «ερυθρόλευκοι» υποχώρησαν στο 14-17 (6-10 ρεκόρ εντός έδρας) και έμειναν για 3η σερί σεζόν εκτός οκτάδας, ενώ η φορμαρισμένη ομάδα του Ιγκόρ Κοκόσκοφ με 14 νίκες στα τελευταία 16 παιχνίδια της ανέβηκε στο 19-12 και πλέον ψάχνει το καλύτερο δυνατό πλασάρισμα, ενόψει των πλέι οφ.

Οι «ερυθρόλευκοι»... πέταξαν και πάλι ένα ημίχρονο και πήγαν στην ανάπαυλα στο -16, έχοντας κάκιστα ποσοστά και έλλειψη συγκέντρωσης στην άμυνα. Στην επανάληψη είχαν μερικά καλά διαστήματα, όμως δεν μπορούσαν να ανατρέψουν την κατάσταση, απέναντι σε μία ανώτερη ομάδα, με περισσότερες επιλογές και μεγαλύτερο ταλέντο.

Ο Γιαν Βέσελι έκανε... θραύση μέσα στην «ερυθρόλευκη» ρακέτα και απέδειξε για άλλη μια φορά πως βρίσκεται σε καλό φεγγάτι (18π.), με τον Νταϊσόν Πιερ να προσθέτει 15 πόντους. Αντιθέτως, ο Νάντο ντε Κολό ήταν άστοχος (2/9 σουτ), αλλά βοήθησε σε άλλους τομείς (7ρ., 4ασ.). Για τους ηττημένους ξεχώρισαν οι Σάσα Βεζένκοφ (15π.), Λιβιό Ζαν Σαρλ (16π. με 8/8 δίποντα και 8ρ.) και Κώστας Σλούκας (12π., 4ρ., 5ασ., αλλά και 5λ.).

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News