Δεν άντεξε η ΑΕΚ των πολλών απουσιών

Μπάσκετ
Δεν άντεξε η ΑΕΚ των πολλών απουσιών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έχασε στη Ρωσία από τη Νίζνι 88-60…

Μπορεί η ΑΕΚ να ταξίδεψε στο Νόβγκοροντ για να πετύχει το «θαύμα», ωστόσο η Νίζνι εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο τις πολλές απουσίες της ελληνικής ομάδας, φτάνοντας σε μια ακόμη σημαντική νίκη (88-60) για την εξ αναβολής 1η αγωνιστική του Basketball Champions League.

Οι παίκτες του Ηλία Παπαθεοδώρου με εξαίρεση τα πρώτα λεπτά, δεν κατάφεραν σε κανένα άλλο σημείο του ματς να είναι ανταγωνιστικοί. Το κενό στην θέση του σέντερ, η έλλειψη συγκέντρωσης αλλά και τα άσχημα ποσοστά, στοίχησαν στην «Ένωση» η οποία καλείται να ανασυνταχθεί με σκοπό την πρόκριση.

Το ματς

Με τον Μωραϊτη να είναι εξαιρετικός, πετυχαίνοντας οκτώ πόντους στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης, η ΑΕΚ πήρε «κεφάλι» στο σκορ (7-12) και έδειξε να βγάζει ενέργεια. Όμως ένα τρομακτικό σερί 16-0 (23-12) των Ρώσων, τα πάντα ανατράπηκαν και η Νίζνι έφτασε άνετα στο +10 (25-15) με την ολοκλήρωση του πρώτου δεκαλέπτου.

Οι παίκτες του Ηλία Παπαθεοδώρου προσπάθησαν να μαζέψουν λίγο την διαφορά και εν μέρει τα κατάφεραν με Λάνγκφορντ και Ματσιούλις (25-19). Ωστόσο οι γηπεδούχοι εκμεταλλευόμενοι το κενό στο «5» αλλά κυρίως την έλλειψη συγκέντρωσης των «κιτρινόμαυρων», ολοκλήρωσαν το πρώτο ημίχρονο προηγούμενοι με +16 (46-30).

Με την τρομερή φόρα που τελείωσε την δεύτερη περίοδο, έτσι συνέχισε και στην τρίτη η Νίζνι. Οι Ρώσοι έκαναν ότι ήθελαν στο παρκέ, ήταν «εκνευριστικά» εύστοχοι και εκτόξευσαν την διαφορά στο +27 (61-34), με τον κόουτς της «Ένωσης» να καλεί εσπευσμένα σε τάιμ άουτ. Οι γηπεδούχοι συνέχισαν στον ίδιο ρυθμό και μόνο ο Γκίκας κατάφερε να σώσει κάπως τα προσχήματα, με τα δύο τρίποντά του (71-42).

Στο τέταρτο και τελευταίο δεκάλεπτο, ΑΕΚ ισορρόπησε κάπως την κατάσταση. Φυσικά η Νίζνι έκοψε κάπως ρυθμό με την διαφορά να είναι στα ύψη. Το καλάθι και φάουλ του Κατσίβελη στην τελευταία φάση, διαμόρφωσε το τελικό 88-60.

Βαθμολογία

1. Νίζνι 4-0

2. ΑΕΚ 2-2

3. Στρασμπούρ 1-3

4. Τουρκ Τέλεκομ 1-3

Επόμενες αγωνιστικές

Τετάρτη 31/3: Τουρκ Τέλεκομ-ΑΕΚ, Νίζνι-Στρασμπούρ

Τετάρτη 7/4: ΑΕΚ-Νίζνι, Στρασμπούρ-Τουρκ Τέλεκομ

Πηγή: sport-fm.gr 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News