Η Α1 Γυναικών Μπάσκετ ετοιμάζεται για επανεκκίνηση

Μπάσκετ
Η Α1 Γυναικών Μπάσκετ ετοιμάζεται για επανεκκίνηση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το πρωτάθλημα θα συνδυαστεί με νέο σύστημα διεξαγωγής…

Οι ομάδες της Α1 Γυναικών και μαζί βέβαια η ομάδα του ΟΑΧανίων, ετοιμάζονται να μπουν ξανά στα παρκέ μετά από διακοπή πολλών μηνών. Η λίγκα πάντως θα έχει νέο σύστημα διεξαγωγής, το οποίο αλλάζει την εικόνα σχετικά με τα πλέι-οφ και την μάχη του τίτλου.

Σε πρώτη φάση, ήταν προφανές πως δεν... βγαίνουν οι ημερομηνίες για να ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα στις 18/5, επειδή απομένουν ακόμα 19 αγωνιστικές, οκτώ για τον πρώτο γύρο και άλλες έντεκα για τον δεύτερο. Η λογική έλεγε πως δεν μπορούν οι ομάδες να παίξουν τόσα ματς σε διάστημα περίπου τριών μηνών και υπήρξε κινητοποίηση για αλλαγές.

Ύστερα από πρόταση του Παναθηναϊκού, που υιοθετήθηκε επίσης από τον Ολυμπιακό και τον ΠΑΟΚ, παρουσιάστηκε στην Ομοσπονδία το νέο σύστημα διεξαγωγής.

Προτού προχωρήσουμε στην εικόνα του, πρέπει να σημειωθεί το εξής: Για να αλλάξει η προκήρυξη του πρωταθλήματος πρέπει να συμφωνήσουν ομόφωνα οι ομάδες ή να υπάρξει νομοθετική ρύθμιση του αρμόδιου υπουργού.

Σε ό,τι αφορά λοιπόν το νέο σύστημα διεξαγωγής:

Προτείνεται να ολοκληρωθεί ο πρώτος γύρος με όσες ομάδες είναι διατεθειμένες και μπορούν να αγωνιστούν.

Στη συνέχεια προβλέπεται να συνεχιστεί ο δεύτερος γύρος μόνο με τις ομάδες από την 1η μέχρι την 6η θέση. Οι υπόλοιπες ολοκληρώνουν αυτόματα την σεζόν, αφού δεν θα υπάρξει και υποβιβασμός.

Οι πέντε αγώνες στον δεύτερο γύρο θα καθορίσουν και την εικόνα των πλέι-οφ, στα οποία θα λάβουν μέρος οι ομάδες από την 1η μέχρι την 4η θέση.

Εκεί θα μεταφέρουν τα αποτελέσματά τους και αν κάποια έχει συμπληρώσει τις δύο νίκες που απαιτούνται για την πρόκριση από τις προηγούμενες αναμετρήσεις, τότε αυτόματα θα περάσει στον τελικό.

Για την κατάκτηση του πρωταθλήματος απαιτούνται τρεις νίκες.

Με βάση το χρονοδιάγραμμα, το πρωτάθλημα θα ολοκληρωθεί στις 18/5, ενώ η αρχή θα γίνει στις 3 Μαρτίου με το ματς ΠΑΟΚ - ΕΦΑΟΖ, που είχε αναβληθεί λίγο πριν την διακοπή. Στη συνέχεια θα έχουμε την πρώτη αγωνιστική του restart.

Το αίτημα των ομάδων για οικονομική ενίσχυση σε τεστ και οδοιπορικά

«Αγκάθι» στην επανέναρξη αποτελεί η οικονομική και αγωνιστική κατάσταση των συλλόγων. Πολλοί από αυτούς δεν είχαν προπονήσεις στο πρόγραμμά τους και έχουν χάσει τις ξένες τους, που αποχώρησαν ήδη για άλλές... πολιτείες, ενώ δεν υπάρχουν και έσοδα, αφού, θυμίζουμε, έχει σταματήσει και η λειτουργία των ακαδημιών.

Έτσι, σε πρώτη φάση σημειώνεται ότι πολλές ομάδες ξεκινούν τώρα μία μικρή «προετοιμασία» για να μπουν ξανά στα παρκέ και πως υπάρχει στο τραπέζι αίτημα προς τους φορείς για να καλυφθούν τα έξοδα των συλλόγων στο κομμάτι των τεστ για Covid-19 και των οδοιπορικών.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News