"Πέταξε" η ΑΕΚ κόντρα στο Περιστέρι, νίκη και στη Θεσσαλονίκη το Λαύριο

Μπάσκετ
"Πέταξε" η ΑΕΚ κόντρα στο Περιστέρι, νίκη και στη Θεσσαλονίκη το Λαύριο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πολύ καλό το ντεμπούτο του Μέικον στο ΟΑΚΑ...

Με το τελικό 91-59  να τα λέει όλα και πολύ καλό ντεμπούτο Μέικον, η ΑΕΚ εντυπωσίασε απόψε κόντρα στο Περιστέρι...

Στα άλλα παιχνίδια είχαμε: Προμηθέας-Λάρισα 81-63, Άρης-Λαύριο 89-94, Ιωνικός-Μεσολόγγι 100-85, Κολοσσός-Ηρακλής  84-61. Αύριο στις 17.00 το ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός.

Στο ΟΑΚΑ το παιχνίδι ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν μαζί στο σκορ στα πρώτα λεπτά (9-8), όμως η «Ένωση» με τα καλάθια των Μορέιρα, Γιάνκοβιτς και Μέικον, αύξησε την διαφορά στο +7 (17-10). Παρόλα αυτά το Περιστέρι, με Τζόουνς και ΜακΛιν ολοκλήρωσε το δεκάλεπτο με 19-17.

Η δεύτερη περίοδος ήταν ένα τελείως διαφορετικό έργο, αφού οι γηπεδούχοι έκαναν πραγματικά περίπατο με τρομερό πλουραλισμό στο σκοράρισμα και εξαιρετικά ποσοστά στα δίποντα (13/19). Την στιγμή που το Περιστέρι φαινόταν αποπροσανατολισμένο, μη μπορώντας να αντιδράσει στον ρυθμό της ομάδας του Παπαθεοδώρου (44-28).

Η καθολική υπέροχη της ΑΕΚ συνεχίστηκε και στο τρίτο δεκάλεπτο, με την διαφορά να συνεχίζει να αυξάνεται (67-42) και το Περιστέρι να είναι αποκαρδιωτικό. Παράλληλα ο Μέικον έδειξε ότι έχει μπει στο πνεύμα της ομάδας του, εμφανίζοντας εξαιρετικά στοιχεία στο παρκέ.

Το τέταρτο και τελευταίο δεκάλεπτο βοήθησε απλά την «Ένωση» να αυξήσει την διαφορά στο +32 (91-59), με τον Ρογκαβόπουλο να παίρνει χρόνο συμμετοχής, τον Μέικον να φτάνει τους 18 πόντους και το Περιστέρι να ευστοχεί για πρώτη φορά σε τρίποντο στο ματς

Έκανε τη διαφορά: Με το «καλημέρα» έδειξε την κλάση του και την ποιότητά του. Ο λόγος για τον νεοαποκτηθέντα γκαρντ της ΑΕΚ, Ντάριλ Μέικον, που έπεσε κατευθείαν στα βαθιά, αλλά έδειξε ότι ξέρει πολύ καλό… κολύμπι. Μετά τις πρώτες αναγνωριστικές κινήσεις του, ο Αμερικανός πήρε μπρος και «πυροβολούσε» το καλάθι του Περιστερίου. Τελείωσε το ματς με 18 πόντους, 3 ασίστ, 3 ριμπάουντ και 2 κλεψίματα.

Για… πάγκο: Σε μια τόσο κακή εμφάνιση, είναι δύσκολο να επιλέξουμε από το ναυάγιο της ομάδας του Πεδουλάκη. Παρ’ όλα αυτά, ο ΜακΛιν σήμερα βρισκόταν σε άλλο… γήπεδο: υπερβολικά soft στην άμυνα, ενώ επιθετικά έσπασε τα… καλάθια (3/11 εντός παιδιάς) και υπέπεσε σε 3 λάθη.

Η στιγμή του ματς: Με το σκορ στο 21-21 στην αρχή της δεύτερης περιόδου, ανέλαβαν δράση οι Χρυσικόπουλος και Μέικον, που «έτρεξαν» σερί 9-0 για την ΑΕΚ, η οποία ξέφυγε σε εκείνο το σημείο και δεν κοίταξε ποτέ ξανά πίσω.

Το στατιστικό του αγώνα: 21 ασίστ με μόλις 7 λάθη για την Ένωση, ενώ οι φιλοξενούμενοι είχαν τραγικά ποσοστά στα τρίποντα (3/16).

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News