Κάτας: Δεν θα είναι εύκολο χωρίς τον Νέντοβιτς

Μπάσκετ
Κάτας: Δεν θα είναι εύκολο χωρίς τον Νέντοβιτς

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο τεχνικός του Παναθηναϊκού μίλησε για το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό…

Ο Όντεντ Κάτας έκανε δηλώσεις ενόψει του αυριανού (5/2) ντέρμπι του Παναθηναϊκού με τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ (21:00) για την 24η αγωνιστική της EuroLeague και ήταν ξεκάθαρος, μιλώντας μεταξύ άλλων για την απουσία του τραυματία Νέντοβιτς, τα σκαμπανεβάσματα των "πράσινων" και τον κομβικό ρόλο του Γιώργου Παπαγιάννη.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του τεχνικού του Παναθηναϊκού:

Για το πώς διαφοροποιούνται τα πλάνα της ομάδας λόγω του τραυματισμού του Νέντοβιτς: "Ο Νέντοβιτς έχει πολύ σημαντικό ρόλο στην ομάδα και το να παίξουμε χωρίς αυτόν δεν θα είναι εύκολο. Από την άλλη έχουμε ένα πλήρες ρόστερ και οι υπόλοιποι παίκτες πρέπει να κάνουν κάτι παραπάνω για να καλύψουν το κενό".

Για το γεγονός ότι είναι το πρώτο Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός που θα βρεθεί ως προπονητής: "Είμαι πολύ χαρούμενος για το πρώτο μου ντέρμπι. Η αντιπαλότητα μεταξύ των δύο ομάδων είναι ξεχωριστή και από την πλευρά μας καταλαβαίνουμε πολύ καλά τη σημασία που έχει αυτό το παιχνίδι για τους φιλάθλους".

Για τις αναμνήσεις που έχει από τα ντέρμπι "αιωνίων" από την περίοδο που ήταν παίκτης του Παναθηναϊκού: "Οι αναμνήσεις μου έχουν να κάνουν περισσότερο με την ενέργεια, την ανυπομονησία, την ατμόσφαιρα στο γήπεδο. Προφανώς τώρα με τον κορονοϊό θα είναι διαφορετικά, αλλά θυμάμαι καλά τις ημέρες πριν το παιχνίδι.

Μια εβδομάδα πριν το παιχνίδι περπατούσα στον δρόμο και όλοι οι φίλαθλοι είχαν κάτι να μου πουν, είχαν ένταση και επιθυμία για τη νίκη στο ντέρμπι".

Για το αν θέλει και ο ίδιος περισσότερο την νίκη σε σχέση με άλλα παιχνίδια: "Ως Παναθηναϊκός θέλουμε να κερδίσουμε κάθε παιχνίδι. Κατανοώ τη σημασία του παιχνιδιού: Αν παίζεις στον Παναθηναϊκό ή στον Ολυμπιακό ξέρεις τι σημαίνει. Είναι πάντα ξεχωριστό, είναι το ελληνικό clasico, όπως είναι κάποια αντίστοιχα παιχνίδια στο Ισραήλ που είναι ιδιαίτερα για τους φιλάθλους. Δεν είναι απλά ένα ακόμα παιχνίδι στην EuroLeague. Μπορεί να μετράει για μια νίκη ή μια ήττα, αλλά η σημασία του είναι μεγαλύτερη

Στο τέλος της ημέρας είναι ένας αγώνα μπάσκετ. Πρέπει να είμαστε καλά προετοιμασμένοι, παίζουμε με αντίπαλο μια καλή ομάδα που σεβόμαστε, μια καλοπροπονημένη ομάδα με μεγάλη ποιότητα και εμπειρία. Δεν θα είναι εύκολο, αλλά είμαστε έτοιμοι".

Για τον ρόλο που πιθανόν θα παίξει ο Παπαγιάννης στο ντέρμπι επειδή ο Ολυμπιακός δεν έχει παίκτη με αντίστοιχο μέγεθος: "Ο Παπαγιάννης θα είναι σίγουρα ένα από τα κλειδιά του παιχνιδιού, αφού προσθέτει ποιότητα στο παιχνίδι μας. Αλλά δεν έχει να κάνει μόνο με το μέγεθος, οι ψηλοί του Ολυμπιακού είναι πολύ επιθετικοί και κάνουν εξαιρετική δουλειά ως τώρα".

Για το πλάνο του Παναθηναϊκού και τα πλεονεκτήματα κάθε ομάδας: "Κάθε ομάδα έχει τα πλεονεκτήματα της. Πρέπει να μείνουμε πιστοί στο πλάνο, να είμαστε συγκεντρωμένοι και μην τους αφήσουμε να δημιουργήσουν momentum. Θα έχουμε διαθέσιμες διαφορετικές λύσεις για να αντιμετωπίσουμε το pick n roll και τις post up καταστάσεις, όμως το βασικό είναι να είμαστε συγκεντρωμένοι, σταθεροί και με ενέργεια".

Για την ήττα από τον Προμηθέα μετά την νίκη κόντρα στην Βαλένθια και τις μεταπτώσεις στην απόδοση των "πράσινων": "Κάποιες από αυτές τις μεταπτώσεις είναι φυσιολογικές, κάθε ομάδα έχει τέτοιες, κάποιες φορές θα κάνεις πολύ καλά παιχνίδια και άλλες θα δυσκολεύεσαι με το πρόγραμμα να είναι τόσο δύσκολο.

Είναι κάτι που μπορεί να το δει κανείς σε αποτελέσματα σε όλη την Ευρώπη, ομάδες που έχασαν μετά από αγώνες EuroLeague. Αλλά δεν θέλω να το χρησιμοποιώ σαν δικαιολογία, είχαμε ένα κακό παιχνίδι απέναντι στον Προμηθέα στο οποίο μπορούσαμε να παίξουμε καλύτερα, ειδικά με τον τρόπο που χάσαμε το παιχνίδι στο τέλος. Στο πρώτο ημίχρονο δεν είχαμε ενέργεια, αλλά αυτό δεν μπορεί να συμβεί απέναντι στον Ολυμπιακό, σε οποιοδήποτε άλλο παιχνίδι EuroLeague ή μετά από 3-4 ημέρες προετοιμασίας. Περιμένω ένα πολύ επιθετικό παιχνίδι, υψηλής έντασης και οι παίκτες πρέπει να είναι έτοιμοι για αυτό".

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News