Με στόχο τη νίκη ο Παναθηναϊκός κόντρα στην Βαλένθια

Μπάσκετ
Με στόχο τη νίκη ο Παναθηναϊκός κόντρα στην Βαλένθια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Για το 3στα3 η ΑΕΚ κόντρα στην Σολέ…

Μετά από δύο ήττες στο νήμα στο ΟΑΚΑ, από ΤΣΣΚΑ και Εφές, ο Παναθηναϊκός θέλει να επιστρέψει στις επιτυχίες αντιμετωπίζοντας απόψε τη Βαλένθια στη «Φοντέτα» για την ένατη αγωνιστική της Ευρωλίγκας (22:00, Novasports 1).

Ο Γιώργος Βόβορας πήρε 13 παίκτες στην αποστολή, με τη συμμετοχή του Νεμάνια Νέντοβιτς να ξεκαθαρίζει μέσα στη μέρα. Ο Σέρβος γκαρντ δεν έχει ακόμη ξεπεράσει πλήρως το τράβηγμα και αν δεν κριθεί 100% έτοιμος, θα μείνει εκτός με σκοπό να παίξει την Πέμπτη απέναντι στην Μπασκόνια στη Βιτόρια.

Η Βαλένθια, που έχει ρεκόρ 3-3, θα παραταχθεί χωρίς τους τραυματίες Βαν Ρόσομ, Σάστρε και Μαρίνκοβιτς, αλλά επανέρχεται ο Τόμπεϊ.

Διαιτητές του αγώνα θα είναι οι Μπόρις Ρίζικ (Ουκρανία), Φερνάντο Ρότσα (Πορτογαλία) και Ρόμπερτ Βικλίτσκι (Τσεχία).

To Βasketball Champions League

Να αξιοποιήσει στο έπακρο την έδρα της (έστω κι αν δεν υπάρχει κόσμος) θέλει η ΑΕΚ υποδεχόμενη απόψε στο ΟΑΚΑ την Σολέ για την τρίτη αγωνιστική του τρίτου ομίλου του Basketball Champions League (19:30, ΕΡΤ Sports και ΕΡΤ3).

Οι «κιτρινόμαυροι» ηρέμησαν μετά τα χθεσινά αρνητικά τεστ για τον κορωνοϊό κι έτσι έμειναν στο ένα κρούσμα μέσα στην ομάδα. Ο Ηλίας Παπαθεοδώρου θέλει η ομάδα του να κάνει το 3/3 στον όμιλο, κάτι που θα τη φέρει με το ενάμιση πόδι στην επόμενη φάση της διοργάνωσης, πριν από τον δεύτερο γύρο που περιλαμβάνει τρία ματς εκτός έδρας.

Η Σολέ έρχεται στο ΟΑΚΑ χωρίς δύο ψηλούς, τους Τερέλ Παρκς και Γιοάν Μακουντού, λόγω κορωνοϊού, αλλά και με την πλάτη στον τοίχο. Η ομάδα του Ερμάν Κουντέρ, που όπως και η ΑΕΚ δεν είχε ματς για το πρωτάθλημα το Σαββατοκύριακο, έχει χάσει και τα δύο πρώτα ματς στο γκρουπ, από την Τσμόκι Μινσκ στη Λευκορωσία (82-75) και τη Χάποελ Χολόν στο Ισραήλ (73-63).

Διαιτητές στο αποψινό ματς, θα είναι οι Τόμας Γιασεβίτσιους (Λιθουανία), Σεργκέι Μπελιάκοφ (Ρωσία) και Μάρτιν Βούλιτς (Κροατία).

Στον άλλο αγώνα του ομίλου, η Χάποελ Χολόν υποδέχεται στις 19:30 την Τσμόκι Μινσκ.

Σημειώνεται πως λόγω της διακοπής για τις εθνικές ομάδες, η επόμενη αγωνιστική είναι σε έναν μήνα. Στις τρεις τελευταίες αγωνιστικές η ΑΕΚ αντιμετωπίζει εκτός έδρας την Σολέ (15/12), την Χάποελ Χολόν (5/1) και την Τσμόκι Μινσκ (20/1).

Πηγή: sport-fm.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News