Μπάσκετ

Κατά μέτωπο επίθεση Βασιλακόπουλου σε Αυγενάκη

«Αιδώς Αργείοι» η απάντηση του προέδρου της ΕΟΚ για όσα είπε ο υφυπουργός για το Μητρώο του μπάσκετ, χαρακτηρίζοντας τον Αυγενάκη ως «ο έχων μηδενική παρουσία και προσφορά στον αθλητισμό»

Η χαοτική εικόνα που παρουσίασε ο υφυπουργός αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης στο "Μητρώο" για τον ελληνικό ερασιτεχνικό αθλητισμό, σε διαδικτυακή συνέντευξη Τύπου, και οι ακραίες δηλώσεις του τύπου «ορισμένες ομοσπονδίες κώφευαν ή χρησιμοποιούσαν αστείες δικαιολογίες, για να μην αποστείλουν στοιχεία για την εφαρμογή του Μητρώου Αθλητικών Σωματείων», άνοιξε τους ασκούς... του Βασιλακόπουλου!

Με μόλις 117 σωματεία να έχουν ολοκληρώσει επιτυχώς τη διαδικασία εγγραφής τους στο Μητρώο και να πληρούν τα κριτήρια του νόμου, ο κ. Αυγενάκης έκανε λόγο για αταξία, ανοργανωσιά και απειθαρχία, χαρακτηρίζοντας τους παράγοντες των ομοσπονδιών,«είτε συνένοχους, είτε βολεμένους, σε κάθε περίπτωση απαράδεκτους». Οι αναφορές αυτές, μαζί με όσα είπε για το μπάσκετ απαντήθηκαν με σφοδρότητα από τον Γιώργο Βασιλακόπουλο!

Σε δήλωσή του στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης -και δίχως να τον κατονομάσει- ο πρόεδρος της ΕΟΚ, Γιώργος Βασιλακόπουλος εξαπέλυσε “επίθεση” στον Λευτέρη Αυγενάκη.

«Ο έχων μηδενική παρουσία και προσφορά στον αθλητισμό, επιχείρησε σήμερα για μία ακόμη φορά με αήθη τρόπο να απαξιώσει την μακρόχρονη ανιδιοτελή προσφορά ανθρώπων στο αθλητικό κίνημα της χώρας. Αιδώς Αργείοι».

Ο Γιώργος Βασιλακόπουλος αναφέρεται στα όσα είχε αναφέρει ο υφυπουργός για τα σωματεία της ΕΟΚ, όπως καταγράφονται παρακάτω:

«• Να φέρω ακόμα ένα παράδειγμα: Η Ομοσπονδία μπάσκετ στις 4 Ιουνίου με ανακοίνωσή της κάνει λόγο για 1.200 και πλέον σωματεία της!
Ωστόσο, στη λίστα που απέστειλε στη ΓΓΑ για τη διασταύρωση των ενεργών με το Μητρώο, δήλωσε 1.019!
Και προεγγραφή έχουν ολοκληρώσει μόλις 265!
Η διαφορά είναι χαώδης! Αν δεν υπήρχε το Μητρώο, θα είχαμε 1.019 (μπορεί και περισσότερους, ποιος ξέρει;), έναντι των 265 (δυνητικά) ψήφων.
Και θέλω εδώ να σας θυμίσω ότι ήταν απαίτηση όλων των Ομοσπονδιαρχών, η Κυβέρνηση να τους δώσει τα χρήματα που είχαμε εξασφαλίσει για τα ερασιτεχνικά σωματεία, μετά από 12 χρόνια, για να τα μοιράσουν εκείνοι! Που ξέρουν, όπως μας έλεγαν χαρακτηριστικά! Έλεγαν ότι ξέρουν καλά το ερασιτεχνικό τοπίο της Ομοσπονδίας τους. Τι ήξεραν αλήθεια; Κι αν ήξεραν την αλήθεια, γιατί την έκρυβαν τόσα χρόνια; Μήπως την καλλιεργούσαν οι ίδιοι;».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια