Επιτυχημένο επιμορφωτικό σεμινάριο για τους διαιτητές του ΣΥ.Δ.ΚΑ.Κ.

Μπάσκετ
Επιτυχημένο επιμορφωτικό σεμινάριο για τους διαιτητές του ΣΥ.Δ.ΚΑ.Κ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ποιοι θα συμμετάσχουν στα εθνικά πρωταθλήματα και ποιοι προήχθησαν στην Γ΄Εθνική…

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν στο κλειστό του Λίντο οι εργασίες του 38ου ετήσιου επιμορφωτικού σεμιναρίου διαιτησίας που διοργάνωσε η Ομοσπονδία Διαιτητών Καλαθοσφαίρισης Ελλάδος σε συνεργασία με την Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας της Ε.Ο.Κ. και τον Σύνδεσμο Διαιτητών Καλαθοσφαίρισης Κρήτης στην πόλη του Ηρακλείου. 

Οι αξιολογημένοι διαιτητές του ΣΥ.Δ.ΚΑ.Κ που συμμετείχαν στις εξετάσεις χωρισμένοι σε δυο γκρουπ, σημείωσαν μεγάλη επιτυχία τόσο στις γραπτές εξετάσεις όσο και στο τεστ φυσικής κατάστασης, αποδεικνύοντας για μια ακόμη φορά το υψηλό αγωνιστικό και μορφωτικό τους επίπεδο.

Οι διαιτητές του Συνδέσμου που θα συμμετάσχουν φέτος στα πρωταθλήματα εθνικών κατηγοριών είναι οι εξής: Κατραχούρας Γιώργος (Α1 Εθνική), Κώτσου Ευαγγελία (Α1 Εθνική), Μαλαμάς Γιάννης (Α1 Εθνική), Χαλαμπαλάκης Μηνάς (Α1 Εθνική), Χριστινάκης Νώντας (Α1 Εθνική), Κατσαπρακάκης Χρήστος Α2 Εθνική, Σκανδαλάκης Νίκος (Α2 Εθνική), Καρανικόλα Έλενα (Β Εθνική), Ξυλάς Δημήτρης (Β Εθνική), Χατζημάρκος Δημήτρης (Β Εθνική), Βαλούρδος Μιχάλης (Γ Εθνική), Γεωργιλάκης Δημήτρης, Δημητρόπουλος Κωνσταντίνος, Πετράκης Γιώργος Γ Εθνική, Τσίγκου Μαρία Γ Εθνική, Τσικριτσάκη Βασιλική Γ Εθνική.

Ο Πρόεδρος, το Δ.Σ. και όλα τα μέλη του Συνδέσμου εύχονται σε όλα τα αξιολογημένα μέλη τους καλή αγωνιστική χρονιά, με υγεία και επιτυχίες εντός κι εκτός γηπέδων.

Άνοδος για δύο διαιτητές

Από κει και πέρα, πραγματοποιήθηκε την περασμένη Παρασκευή από την Ομοσπονδία Διαιτητών Καλαθοσφαίρισης Ελλάδος (Ο.Δ.Κ.Ε) σε συνεργασία με το Σύνδεσμο Διαιτητών Καλαθοσφαίρισης Θεσσαλονίκης το σεμινάριο επιλογής διαιτητών (Προστάζ), οι οποίοι θα προαχθούν από το τοπικό στη Γ Εθνική κατηγορία.

Ο Σύνδεσμος Διαιτητών Καλαθοσφαίρισης Κρήτης γι’ άλλη μια χρονιά κατέγραψε στο ενεργητικό του μια σημαντική επιτυχία, καθώς δύο ακόμη μέλη του κρίθηκαν άξια να διευθύνουν αγώνες πρωταθλημάτων σε εθνικό επίπεδο. Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για τους κ.κ. Γεωργιλάκη Δημήτριο, 26 ετών, και Δημητρόπουλο Κωνσταντίνο, 20 ετών. Οι δυο τους ξεκίνησαν τη διαιτητική τους πορεία περατώνοντας τη σχολή διαιτησίας το 2017.

Οι εν λόγω διαιτητές ολοκλήρωσαν με επιτυχία τις απαιτούμενες εξετάσεις, (τεστ ερωτήσεων περί του κανονισμού και φυσικής κατάστασης), και αποτέλεσαν δυο από τους 46 διαιτητές σε όλη την Ελλάδα που προάχθηκαν στις εθνικές κατηγορίες με δυνατότητα να διευθύνουν τόσο αγώνες Γ εθνικής Ανδρών όσο και Α2 Εθνικής Γυναικών.

Η συγκεκριμένη επιτυχία αποτελεί τον καρπό της προσπάθειας που καταβάλουν τόσο οι ίδιοι όσο και ο Σύνδεσμος, ο οποίος μεριμνά για τη συνεχή επιμόρφωση των μελών του, αποσκοπώντας στην αναβάθμιση της διαιτησίας σε τοπικό και εθνικό επίπεδο.

Ο Πρόεδρος και το Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΥ.Δ.ΚΑ.Κ. συγχαίρουν θερμά τους κκ. Γεωργιλάκη και Δημητρόπουλο, και τους εύχονται καλή σταδιοδρομία στους αγώνες εθνικών κατηγοριών και πάντα επιτυχίες σε όλες τις πτυχές της ζωής τους.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News