"Το κρητικό μπάσκετ δίπλα στους μαθητές, οι ανάγκες ήταν μεγάλες!"

Μπάσκετ
"Το κρητικό μπάσκετ δίπλα στους μαθητές, οι ανάγκες ήταν μεγάλες!"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο πρόεδρος της ΕΚΑΣΚ Μπάμπης Μαρκάκης μίλησε στο δελτίο ειδήσεων της ΚΡΗΤΗ TV για τη συνδρομή των ομάδων και όχι μόνο για να συγκεντρωθεί σχολική ύλη...

Η ΕΚΑΣΚ κάνει πράξη την υπόσχεσή της και ξεκίνησε να συγκεντρώνει σχολική ύλη για τους μαθητές της Κρήτης σε συνεργασία με «Το Χαμόγελο του Παιδιού». Τα σωματεία από τους τέσσερις νομούς καλούνται να... παίξουν ομαδικά και να βοηθήσουν την προσπάθεια της Ένωσης προκειμένου από σήμερα 15 Σεπτεμβρίου έως και τις 25 Σεπτεμβρίου να συγκεντρωθεί η απαραίτητη σχολική ύλη για όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες που την έχουν ανάγκη.

Με μεγάλη ικανοποίηση από την ανταπόκριση που υπάρχει ήδη από τις ομάδες για αυτή την προσπάθεια μίλησε χθες στο δελτίο ειδήσεων της ΚΡΗΤΗ TV o πρόεδρος της ΕΚΑΣΚ Μπάμπης Μαρκάκης: "Αν ενωθούμε όλοι θα τα καταφέρουμε είναι το σλόγκαν αυτής της προσπάθειας και βλέπω ότι θα γίνει και πράξη!

Όλες οι ομάδες και γενικότερα το κρητικό μπάσκετ θα είναι μαζί μας για να κάνουμε τα παιδιά χαρούμενα! Είναι μεγάλος ο αριθμός των παιδιών στην Κρήτη όπως μας ενημέρωσαν από το Χαμόγελο του Παιδιού που δεν είχαν τα απαραίτητα εφόδια! Θα τα έχουν όμως γιατί κάθε παιδί έχει δικαίωμα στη μάθηση! Και αν χρειαστεί θα δώσουμε και παράταση στην ημερομηνία λήξης για την παράδοση του υλικού!"

Όσο για το αγωνιστικό μέρος και τη νέα σεζόν με τα δεδομένα από την αρχή αρνητικά λόγω πανδημίας, ο κ. Μαρκάκης σχολίασε: "Δε μπορούμε να κάνουμε εκτιμήσεις και να είμαστε αισιόδοξοι πως θα βγει η σεζόν. Θα δούμε!"

Ας θυμηθούμε όμως την ανακοίνωση της ΕΚΑΣΚ για την συνδρομή στους μαθητές της Κρήτης:

"Το μπάσκετ μπορεί να είναι ένα άθλημα με στόχο την ψυχαγωγία, όμως η παιδεία είναι δικαίωμα του κάθε παιδιού.

Έτσι στο πλαίσιο της κοινωνικής ευθύνης αλλά και του ''ευ αγωνίζεσθαι'' που προβάλλει ο αθλητισμός, η Ε.ΚΑ.Σ.Κ. τις δύσκολες μέρες που βιώνουμε, στηρίζει την μη κερδοσκοπική οργάνωση ''Το Χαμόγελο του Παιδιού'' και συγκεντρώνει σχολική ύλη για παιδιά που την έχουν ανάγκη.

Γι’ αυτό το λόγο καλεί τα σωματεία της να «παίξουν ομαδικά» και να βοηθήσουν την συγκεκριμένη δράση, συγκεντρώνοντας σχολική ύλη, προκειμένου όλοι μαζί να καλύψουμε κάθε ανάγκη στους μαθητές της Κρήτης. Το κάθε σωματείο καλείται να αναλάβει τη συγκέντρωση της σχολικής ύλης και να την παραδώσει, από τις 15/9 έως 25/9 στα παρακάτω σημεία συγκέντρωσης:

Νομός Λασιθίου: Η παραλαβή των σχολικών ειδών από όλο τον νομό, θα γίνει από τις έδρες των σωματείων από τον υπεύθυνο κ. Μιχάκη Νικόλαο κατόπιν επικοινωνίας στο τηλέφωνο 6945461324.

Νομος Ηρακλείου: Γραφεία ΕΚΑΣΚ (Σπύρου Μουστακλή, κλειστό γυμναστήριο Λίντο) Δευτέρα-Παρασκευή 9:00 έως 16:00 (τηλέφωνο επικοινωνίας: 2810-316431).

Νομός Ρεθύμνου: Κλειστό Γυμναστήριο Ρεθύμνου (κατόπιν επικοινωνίας με τον υπεύθυνο κ. Γιάννη Καλαϊτζάκη στο τηλέφωνο 6932726232).

Νομός Χανίων: Κλειστό γυμναστήριο Κλαδισου (Δευτέρα-Παρασκευήή 16.00-18.00), υπεύθυνος κ. Γιάννης Ερηνάκης.

Η προσπάθεια απευθύνεται πέρα από το μπάσκετ, σε όλους όσους επιθυμούν να συνεισφέρουν, προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες των μαθητών και μαθητριών σε όλη την Κρήτη.

Το Χαμόγελο του Παιδιού ανήκει και σε εσάς που συμμετέχετε ενεργά στην προσπάθεια κάθε παιδί να έχει όλα όσα δικαιούται."

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News