Ήττα των Μπακς με μοιραίο τον Αντετοκούνμπο

Μπάσκετ
Ήττα των Μπακς με μοιραίο τον Αντετοκούνμπο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με φάουλ του Έλληνα διεθνή σε νεκρό χρόνο οι Χιτ νίκησαν 114-116

Το Game 2 των Μιλγουόκι Μπακς με τους Μαϊάμι Χιτ ήταν συγκλονιστικό και κρίθηκε με βολές σε νεκρό χρόνο! Με μοιραίο τον Γιάννη Αντετοκούνμπο και... ωραίο τον Τζίμι Μπάτλερ. Παρά το γεγονός πως το Μαϊάμι ήταν ένα "κλικ" καλύτερο στην τελευταία περίοδο, το Μιλγουόκι βρήκε τον τρόπο και το ψυχικό σθένος να κάνει μια σπουδαία, μια τρομερή ανατροπή. Γύρισε από το -6 στα 19.6'' και χάρη σε 3/3 βολές του Κρις Μίντλετον, έφερε το παιχνίδι στα ίσα με 4.3'' να απομένουν. Ο Έρικ Σπόελστρα πήρε τάιμ άουτ, έδωσε την μπάλα στον Τζίμι Μπάτλερ σε φάση απομόνωσης στη γωνία, εκείνος αστόχησε, αλλά οι διαιτητές έδωσαν φάουλ του Γιάννη Αντετοκούνμπο πάνω στον γκαρντ των Μαϊάμι Χιτ σε νεκρό χρόνο (διαβάστε ποια η άποψη του Greek Freak για το σφύριγμα).

Ο Μάικ Μπούντενχόλζερ έκανε αμέσως το challenge, οι διαιτητές είδαν ξανά τη φάση στο instant replay, αλλά δεν άλλαξαν την απόφασή τους. Ο Τζίμι Μπάτλερ (που λίγο νωρίτερα είχε 1/2 βολές), πήγε στην γραμμή σε νεκρό χρόνο, έβαλε το ζευγάρι βολών και χάρισε στην ομάδα του τη νίκη με 116-114 και μαζί της έδωσε ξεκάθαρο προβάδισμα πρόκρισης στους τελικούς της Ανατολής. Το Μαϊάμι είναι στο 2-0 πλέον, με το Μιλγουόκι να πρέπει να κάνει τεράστια προσπάθεια για να ανατρέψει την κατάσταση.

Από την άλλη, ο Greek Freak τελείωσε τον αγώνα με 29 πόντους (με 10/17 δίποντα, 0/1 τρίποντο, 9/13 βολές), 14 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 1 μπλοκ και 3 λάθη σε 35'38'' αλλά θα θυμάται το συγκεκριμένο παιχνίδι για πολύ καιρό, λόγω του φάουλ που καταλογίστηκε σε βάρος του στην εκπνοή.

Ο MVP

Ο Γκόραν Ντράγκιτς έκανε την αρχή, έδωσε ρυθμό σε μια πολύ καλά δουλεμένη επίθεση, αλλά δεν ήταν μόνος. Σπουδαία η προσφορά του Τάιλερ Χίροου, ο οποίος ήρθε από τον πάγκο για να δώσει 17 πόντους με 6/13 σουτ, 5 ριμπάουντ και 4 ασίστ. Οι δυο τους ήταν αυτοί που έκαναν τη διαφορά στην περιφέρεια, με τον πρώτο να κάνει δεύτερο σερί πολύ μεγάλο παιχνίδι. Κι ας μην είχε αυτή τη φορά τη συμπαράσταση του Τζίμι Μπάτλερ (13 πόντοι με 7/8 βολές). Τελείωσε τον αγώνα με 23 πόντους (με 4/8 τρίποντα), 5 ριμπάουντ, 4 ασίστ και 2 κλεψίματα σε 33'25'' συμμετοχής κι ήταν ο παίκτης που έδωσε το... καλό παράδειγμα στους υπόλοιπους.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΕ

Τα λάθη (14) ήταν ένας πολύ μεγάλος βραχνάς για το Μιλγουόκι στη διάρκεια του αγώνα, κι αποδείχθηκαν καθοριστικά στο φινάλε. Η στατιστική έγραψε "14" στη συγκεκριμένη κατηγορία για τους παίκτες του Μάικ Μπουντενχόλζερ, δεδομένα όμως έγινε ακόμη ένα, αυτό του Γιάννη Αντετοκούνμπο, με το φάουλ σε νεκρό χρόνο πάνω στον Τζίμι Μπάτλερ.

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Το παιχνίδι δεν ξεκίνησε καλά για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, ο οποίος είχε τέσσερις πολύ κακές επιλογές στην επίθεση. Το Μαϊάμι βρήκε εύκολους πόντους από τον Γκόραν Ντράγκιτς και κατάφερε να "χτίσει" ένα μικρό προβάδισμα, την ώρα που ο Greek Freak επέλεγε να πασάρει περισσότερο, παρά να εκτελέσει. Τα Ελάφια δεν είχαν όμως ρυθμό στο μπροστινό μέρος του παρκέ, την ίδια ώρα που το Μαϊάμι έκλεβε μπάλες και σκόραρε στο ανοιχτό γήπεδο. Στοιχείο που του επέτρεψε να φτάσει μέχρι το +10 (25-35) δύο λεπτά πριν από τέλος της πρώτης περιόδου.

Η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε σημαντικά στα επόμενα λεπτά. Ο Μάικ Μπούντενχολζερ έκανε διαρκώς αλλαγές για να βρει μια πεντάδα που θα είναι εξίσου αποδοτική στις δύο πλευρές του παρκέ, την ίδια ώρα όμως έβλεπε τον Κρις Μίντλετον να είναι... απών. Από την άλλη, ο Κέλι Όλινικ και ο Τάιλερ Χίροου ήρθαν από τον πάγκο και προσέφεραν άμεσα πόντους στην επίθεση της ομάδας τους, η οποία έφτασε μέχρι το +13 (40-53) στο 17ο λεπτό.

Τα προβλήματα για τα Ελάφια ήταν πολλά, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο κατάφερε να λύσει μερικά εξ αυτών, το γεγονός όμως πως χρεώθηκε με το τρίτο προσωπικό του φάουλ με 4'17'' για το φινάλε του πρώτου μέρους, ήταν πρόβλημα. Ο Γκόραν Ντράγκιτς (17 πόντοι στο ημίχρονο) έβαλε δύο κολλητά τρίποντα και διατήρησε την αυτοπεποίθηση στην πλευρά του Μαϊάμι, το οποίο πήγε στα αποδυτήρια, όντας στο +6 (60-66).

Η τρίτη περίοδος κινήθηκε στο ίδιο μήκος κύματος κατά βάση, με τον Μπαμ Αντεμπάγιο να κάνει αυτή τη φορά ένα βήμα μπροστά για τους Μαϊάμι Χιτ. Έβγαλε άμυνες, τελείωσε τις φάσεις κοντά στο καλάθι και διατήρησε το προβάδισμα της ομάδας του (66-75), πριν αναλάβει δράση ο Κρις Μίντλετον και δώσει τη λύση. Ο βασικός περιφερειακός των Μιλγουόκι Μπακς πέτυχε δύο σερί καλάθια και άναψε την σπίθα της ανατροπής, η οποία αποτυπώθηκε στο γεγονός πως τα Ελάφια πήραν το προβάδισμα μετά από πάρα πολλή ώρα στην εκκίνηση του τέταρτου δωδεκαλέπτου. Με τον Κάιλ Κόρβερ να δηλώνει παρών και να πετυχαίνει το πρώτο τρίποντό του, το Μιλγουόκι έφτασε στο +1 (91-90) και έδειξε έτοιμο για τη νίκη.

Πάνω στο σημείο που άρχισε να ελπίζει το Μιλγουόκι όμως, το Μαϊάμι έκανε πάλι την ίδια δουλειά: σκόραρε από την περιφέρεια. Με όπλο τα λάθη των Ελαφιών και τα καλά ποσοστά στα τρίποντα, η ομάδα του Ερικ Σπόελστρα κατάφερε να βρεθεί στο +10 (93-103) με οκτώ λεπτά να απομένουν. Ο εκνευρισμός των παικτών του Μιλγουόκι ήταν έκδηλος, οι επιλογές στην επίθεση πήγαιναν από το κακό στο χειρότερο και κάπως έτσι, παρόλ' αυτά βρέθηκε ο τρόπος να γίνει η ανατροπή.

Ένα έμμεσο τρίποντο του Γιάννη Αντετοκούνμπο, ένα κλέψιμο και το καλάθι του Μπρουκ Λόπεζ, κι οι 3/3 βολές που είχε ο Κρις Μίντλετον στα 4.3'' για το τέλος, έφεραν τα πάνω κάτω στον αγώνα. Το παιχνίδι πήγε στο "Χ" (114-114), αλλά οι Μαϊάμι Χιτ χαμογέλασαν στο τέλος. Το φάουλ που χρεώθηκε σε βάρος του Γιάννη Αντετοκούνμπο σε νεκρό χρόνο, έδωσε την ευκαιρία στον Τζίμι Μπάτλερ να πάει στην γραμμή των βολών. Κι αυτός έβαλε το ζευγάρι, για να δώσει τη νίκη - χρυσάφι στο Μαϊάμι (116-114).

ΤΑ ΔΩΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 29-38, 60-66, 86-90, 114-116

ΜΙΛΓΟΥΟΚΙ ΜΠΑΚΣ (Μπούντενχολζερ): Μίντλετον 23 (6 ριμπάουντ, 8 ασίστ), Γιάννης Αντετοκούνμπο 29 (10/18 σουτ, 9/13 βολές, 14 ριμπάουντ, 3 ασίστ), Λόπεζ 16 (3/5 τρίποντα, 7 ριμπάουντ), Μάθιους 4, Μπλέντσο 16 (1), Κόνατον 2, Γουίλιαμς 4, Χιλ 14 (2), ΝτιΒιντσέντσο, Κόρβερ 6 (1).

ΜΑΪΑΜΙ ΧΙΤ (Έρικ Σπόελστρα): Μπάτλερ 13 (7/8 βολές, 6 ασίστ), Κράουντερ 16 (4/12 τρίποντα), Αντεμπάγιο 15 (9 ριμπάουντ), Ρόμπινσον 13 (3), Ντράγκιτς 23 (4/8 τρίποντα, 5 ριμπάουντ, 4 ασίστ), Όλινικ 11 (3), Χίροου 17 (3), Ναν 2, Ιγκουοντάλα 4, Τζόουνς Τζ. 2.

Πηγή: sport24.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News