ΝΒΑ: Η επόμενη ημέρα μετά την ιστορική απόφαση των Μπακς

Μπάσκετ
ΝΒΑ: Η επόμενη ημέρα μετά την ιστορική απόφαση των Μπακς

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το παρασκήνιο και οι εξελίξεις που φέρνουν το NBA στην κόψη του ξυραφιού

Η απόφαση των Μιλγουόκι Μπακς να μην κατέβουν να αγωνιστούν στο Game 5 με τους Ορλάντο Βίας, ως διαμαρτυρία και αγανάκτηση στο νέο περιστατικό τυφλής αστυνομικής βίας στο Ουισκόνσιν, χαρακτηρίζεται ως ιστορική για τον «μαγικό» κόσμο του NBA.

Άμεσα ομάδες, παίκτες του NBA και σημαίνοντα πρόσωπα, όπως ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, πήραν με τοποθετήσεις τους το μέρος της ομάδας των Αντετοκούνμπο, στηρίζοντας την απόφασή τους, ενώ η Λίγκα ανέβαλε τα άλλα δύο ματς της ημέρας Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ - Χιούστον Ρόκετς και Λος Άντζελες Λέικερς - Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς.

Οι εξελίξεις είχαν πάρει ήδη μορφή χιονοστιβάδας στη «φούσκα». Στο Ορλάντο ακολούθησε ένα meeting ωρών μεταξύ των αθλητών των ομάδων που βρίσκονται στα πλέι οφ και των προπονητών. Βέβαια, σε κάποιο σημείο της συνάντησης ζητήθηκε από τους προπονητές να αποχωρήσουν από την αίθουσα. Αργότερα στο meeting πήραν μέρος και οι διαιτητές της λίγκας.

Ωστόσο, όπως και να 'χει τελική απόφαση για το μέλλον της σεζόν (αλλά και του πρωταθλήματος γενικότερα) δεν πάρθηκε. 

Από εκεί και πέρα, βέβαια, υπήρξαν και «φωνές» από παίκτες που αναρωτήθηκαν γιατί οι Μπακς προχώρησαν σε μια τόσο σημαντική απόφαση, χωρίς πρώτα να συνεννοηθούν με την υπόλοιπη λίγκα. Μεταξύ εκείνων που αντέδρασαν φημολογείται πως ήταν και ο Λεμπρόν Τζέιμς.  Λέγεται πως ο εκνευρισμός ορισμένων ήταν έκδηλος, όμως ακόμα και όσοι είχαν αυτοί την άποψη υποστήριξαν εν τέλει το μποϊκοτάζ.

Το επίκεντρο της συζήτησης ήταν το αν θα συνεχιστεί τελικά η σεζόν ή όχι. Και κάπου εκεί ήρθε η πρώτη «βόμβα»: οι Κλίπερς και οι Λέικερς, δηλαδή τα δύο μεγάλα φαβορί της Δύσης, ψήφισαν υπέρ της διακοπής της σεζόν ή για την ακρίβεια, υπέρ της πρόωρης ολοκλήρωσής της!

Τα συναισθήματα είχαν πρωταγωνιστικό ρόλο στην κουβέντα των παικτών και οι αθλητές αποφάσισαν να συζητήσουν εκ νέου την Πέμπτη (27/8) και για την ακρίβεια το πρωί (11:00 ώρα Ορλάντο), βάζοντας τις σκέψεις τους σε τάξη, για να κινηθούν ενωμένοι από εδώ και μπρος. Μάλιστα, τα ξημερώματα ώρα Ελλάδας ήρθε και μια νέα «βόμβα», που αφορά το αμερικανικό μπάσκετ: ένα πιθανό lockout την επόμενη χρονιά.

Πλέον όλοι περιμένουν τις συζητήσεις της Πέμπτης, όταν και θα φανεί το πώς θα δράσουν οι NBAers και το τι θα αποφασίσουν να κάνουν από εδώ και πέρα. Μέχρι τότε, βέβαια, θα γνωρίζουμε -πιθανότατα- και την ακριβή στάση των ιδιοκτητών των ομάδων, αλλά και την τοποθέτηση του ίδιου του οργανισμού σε όλες αυτές τις ιστορικές εξελίξεις

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News