Ευτυχώς Γιάννη, η ασθένεια του ρατσισμού...δεν κολλάει!

Μπάσκετ
Ευτυχώς Γιάννη, η ασθένεια του ρατσισμού...δεν κολλάει!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ντρεπόμαστε και μόνο να αναφέρουμε τα ρατσιστικά σχόλια σε βάρος του Γιάννη Αντετοκούνμπο! Δυστυχώς σε μια χώρα σαν τη δική μας που τα πήγε καλά με τον κορωνοϊό αλλά και την...αφρικανική γρίπη, που τα πάει καλά ακόμα και με την αφρικανική...σκόνη, όταν αυτή έρχεται-ειδικά στην Κρήτη-και δεν μας αφήνει να αναπνεύσουμε, έχουμε κάποιους ανθρώπους που έχουν μια άλλη "ασθένεια". Γιατί δεν μπορείς να θεωρείς τον εαυτό σου υγιή όταν κάνεις τέτοια σχόλια σαν αυτά που διαβάσαμε για τον μεγαλύτερο-μαζί με τον Τσιτσιπά-σύγχρονο Έλληνα αθλητή. Φανταστείτε αφού φτάσαμε σε αυτό το σημείο και υπάρχουν τέτοια σχόλια για ένα διάσημο, επωνυμο και δημοφιλή σταρ, τι μπορεί να ειπωθεί για έναν απλό άνθρωπο του μόχθου που θέλει να βγάλει το ψωμί του στην Ελλάδα αλλα και να σεβαστεί τη χωρα ή και να γίνει Έλληνας. Ας κλείσουμε με Μαυρωτά και Φασούλα, με τη χαρά ότι η ασθένεια του ρατσισμού δεν κολλάει...

Ασπίδα στον Γιάννη Αντετοκούνμπο από τον Γιώργο Μαυρώτα, με αφορμή τα ρατσιστικά σχόλια του καθηγητή του ΕΚΠΑ, Κωνσταντίνου Καλέμη.

Ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού υπερασπίστηκε τον Έλληνα φόργουορντ με ένα απόσπασμα από ομιλία του Νέλσον Μαντέλα, ενώ τόνισε όλη η χώρα είναι υπερήφανη για τον ηγέτη των Μπακς.

«Με αφορμή τα απαράδεκτα σχόλια για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο η αλήθεια είναι ότι: "Ο αθλητισμός είναι πιο δυνατός από κυβερνήσεις στο να ρίχνει τα φυλετικά εμπόδια & γελάει στα μούτρα κάθε είδους διακρίσεων" (35" - 50" στο video). Περήφανοι για τον Γιάννη!», ανέφερε στο «τιτίβισμά» του ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού.

Τα ρατσιστικά σχόλια που έκανε ο καθηγητής του ΕΚΠΑ για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο καταδίκασε απερίφραστα μεταξύ άλλων και ο Παναγιώτης Φασούλας.

Η «αράχνη» του ελληνικού μπάσκετ και εκ των υποψηφίων για την προεδρεία της ΕΟΚ τόνισε πως κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει την αγάπη, την προσφορά και την αφοσίωση του διεθνούς φόργουορντ για τη χώρα μας, λέγοντας πως αποτελεί μία διαρκής πηγή έμπνευσης για όλους μας.

Αναλυτικά η δήλωση του Παναγιώτη Φασούλα:

«Δεν θέλω να πιστέψω ότι το 2020 συνεχίζουν αν υπάρχουν άνθρωποι γύρω μας, που “διαχωρίζουν” τους συνανθρώπους μας με βάση το χρώμα του δέρματός τους.

Πολύ περισσότερο, δεν θέλω να πιστέψω ότι υπάρχουν Έλληνες που αμφισβητούν την αγάπη, την προσφορά και την αφοσίωση του Γιάννη Αντετοκούνμπο στην Ελλάδα.

Ο Γιάννης και η οικογένειά του, εκτός όλων των άλλων, είναι μία διαρκής πηγή έμπνευσης και ένα παράδειγμα ζωής για όλους μας!

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News