Αγγελόπουλος: Χρειάστηκαν 96 χρόνια για να πάει η ΑΕΚ στο σπιτικό της

Μπάσκετ
Αγγελόπουλος: Χρειάστηκαν 96 χρόνια για να πάει η ΑΕΚ στο σπιτικό της

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο ισχυρός άνδρας της ομάδας μπάσκετ μιλάει για την υλοποίηση του οράματος του…

Η ΑΕΚ μετακομίζει από το ΟΑΚΑ στο κλειστό των Άνω Λιοσίων και ο Μάκης Αγγελόπουλος αναφέρθηκε στην υλοποίηση του οράματός του, παραχωρώντας συνέντευξη στην εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ»:

«Είμαι πολύ συγκινημένος, διότι νιώθω ότι παίρνει σάρκα και οστά ένα όνειρο ζωής και ιστορίας. Λύνεται ένα, στην κυριολεξία, αιώνιο πρόβλημα. Μα χρειάστηκε να περάσουν 96 χρόνια από την ίδρυση της ομάδας για να μπορέσει επιτέλους να στεγασθεί στο δικό της σπιτικό».

Ο μεγαλομέτοχος της ΚΑΕ ΑΕΚ υπογράμμισε μάλιστα ότι η εξέλιξη αυτή έχει κατά πολύ ξεπεράσει τις προσδοκίες του: «Πραγματικά, έχουμε πετύχει αυτά που είχα τότε στο μυαλό μου και μάλιστα κάποια εξ αυτών δεν τολμούσα να τα δημοσιοποιήσω. Η ομάδα κατέκτησε τέσσερις τίτλους μέσα σε μία διετία, αναδείξαμε και τιμήσαμε την ιστορία μας, με αποκορύφωμα την ταινία "1968", αναπτύξαμε τις ακαδημίες και τώρα είμαστε έτοιμοι να μπούμε στο δικό μας σπίτι και να δημιουργήσουμε μια "κιτρινόμαυρη πολιτεία" που όμοιά της δεν θα έχει υπάρξει ποτέ άλλοτε στην Ελλάδα».

Επιπλέον, τόνισε ότι η μετακόμιση αυτή θα επιτρέψει στην Ένωση να αναβαθμιστεί: «Ήταν αμαρτία από τον Θεό η ομάδα που έκανε λαϊκό άθλημα το μπάσκετ κι έφερε τον πρώτο ευρωπαϊκό τίτλο στην Ελλάδα να γυρίζει σαν την τσιγγάνα από εδώ και από εκεί. Σε αυτά τα 96 χρόνια άλλαξε 14 έδρες και επιτέλους τώρα θα έχουμε το δικό μας παλάτι και θα μπορέσουμε να μεγαλώσουμε ακόμη περισσότερο και συνάμα να αναβαθμίσουμε το στάτους μας».

Κλείνοντας, ο Έλληνας επιχειρηματίας αναφέρθηκε στον μεγάλο του καημό: «Καημό και μαράζι το είχα στα πέτρινα χρόνια που ζήσαμε να βλέπω στο δρόμο ή στο γήπεδο κάποιο πιτσιρίκι να φοράει φανέλα της μπασκετικής ΑΕΚ. Και τώρα που μπήκαμε για τα καλά σε έναν δρόμο, ανυπομονώ να δω ένα γήπεδο γεμάτο από φιλάθλους και κυρίως από παιδιά που θα φτιάξουν τη νέα γενιά των ΑΕΚτζήδων».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News