Basket League: Μετά το Ρέθυμνο, αποχωρεί και ο Ήφαιστος Λήμνου

Μπάσκετ
Basket League: Μετά το Ρέθυμνο, αποχωρεί και ο Ήφαιστος Λήμνου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η οικογένεια Μπούμπουρα λέει «αντίο», γράφοντας τον επίλογο για τον νησιωτικό σύλλογο

Δύο εβδομάδες μετά από την αποχώρηση του Κωστή Ζομπανάκη από το Ρέθυμνο Cretan Kings, ήρθε η σειρά ακόμη ενός χρηματοδότη να αποσυρθεί από την πρώτη κατηγορία του ελληνικού μπάσκετ

Όπως αναφέρει το Sport24.gr η οικογένεια Μπούμπουρα αποφάσισε να γράψει τον επίλογο της ενασχόλησής της με τον Ήφαιστο μετά από μία τριετία (μία σεζόν στη Λάρισα και δύο σεζόν στη Λήμνο) και ενημέρωσε και τον ΕΣΑΚΕ.

Ο Σπύρος Μπούμπουρας βρέθηκε τις προηγούμενες μέρες στο νησί, είχε συναντήσεις με τοπικούς φορείς, ωστόσο δεν άκουσε αυτά που περίμενε. Ο Παντελής Μπούμπουρας αναμένεται να ακολουθήσει τον ίδιο δρόμο την επόμενη εβδομάδα, ωστόσο η απόφαση για αποχώρηση φαίνεται ειλημμένη παρά το γεγονός ότι η ομάδα εκπροσωπήθηκε στις τελευταίες συνελεύσεις του ΕΣΑΚΕ και έτσι ο Ήφαιστος θα γίνει η δεύτερη (και σίγουρα όχι η τελευταία ομάδα) που δεν θα συμμετάσχει στη Basket League της σεζόν 2020/21.

Η οικογένεια Μπούμπουρα έκανε μεγάλη, για τα δεδομένα του ελληνικού μπάσκετ, επένδυση την τελευταία τριετία χωρίς όμως να έχει υποστήριξη από τους τοπικούς φορείς, ειδικά στη Λήμνο, γεγονός που δημιούργησε προβλήματα στη διάρκεια της σεζόν που ολοκληρώθηκε πρόωρα εξαιτίας του κορονοϊού. Ο κόσμος ήταν εκεί, αλλά ήταν ο μόνος που κράτησε "ζεστή" τη διοίκηση της ΚΑΕ η οποία δεν σκοπεύει να δηλώσει συμμετοχή στο πρωτάθλημα της Β' Εθνικής.

Ουδείς γνωρίζει ποιο θα είναι το μέλλον του Ηφαίστου, το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν θα τον δούμε στην Α1 αν και οι ακαδημίες θα συνεχίσουν να λειτουργούν. Και δυστυχώς το ακόμη χειρότερο είναι ότι η πόρτα μένει ανοιχτή, με τις φήμες και τις πληροφορίες των τελευταίων ημερών να μιλούν και για περισσότερες αποχωρήσεις από το πρωτάθλημα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News