Η ΕΟΚ ζητάει τη σύγκλιση της ολομέλειας της ΕΟΕ

Μπάσκετ
Η ΕΟΚ ζητάει τη σύγκλιση της ολομέλειας της ΕΟΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μετά την τοποθέτηση του Υφυπουργού Αθλητισμού για την προεγγραφή των σωματείων στο μητρώο της ΓΓΑ…

Η τοποθέτηση του Λευτέρη Αυγενάκη τη Δευτέρα 8 Ιουνίου με αφορμή την προεγγραφή των σωματείων στο μητρώο της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού έφερε την αντίδραση της ΕΟΚ. Μία μέρα μετά απ' όσα ανέφερε ο Υφυπουργός Αθλητισμού, η Ομοσπονδία ζήτησε εγγράφως την έκτακτη σύγκλιση της ολομέλειας της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, εστιάζοντας στο περιεχόμενο της τελευταίας παραγράφου όσων τόνισε ο Λευτέρης Αυγενάκης.

Εν προκειμένω, η υποσημείωση της ΕΟΚ αφορά στο απόσπασμα όπου αναφέρεται πως "ακούσαμε πολύ προσεκτικά, λαμβάνουμε υπόψη μας τα πάντα και αρκετές προτάσεις τους θα συμπεριληφθούν στο Νομοσχέδιο που ετοιμάζουμε, με αφορμή τις ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΕΚΛΟΓΩΝ στις αθλητικές Ομοσπονδίες της χώρας μας".

Αναλυτικά η επιστολή της ΕΟΚ προς την ΕΟΕ:

"Κύριε πρόεδρε,

σας επισυνάπτω τις ανεπίτρεπτες και πρωτοφανείς για το αθλητικό κίνημα δηλώσεις του Υφυπουργού Αθλητισμού κ. Αυγενάκη, με τις οποίες αποδεικνύει ότι σκοπός των νομοθετικών παρεμβάσεών του, είναι ο ασφυκτικός έλεγχος των Αθλητικών Ομοσπονδιών, αλλά και των αθλητικών σωματείων και γενικότερα της αθλητικής κοινωνίας.

Ιδιαίτερα επισημαίνω την τελευταία παράγραφο της δήλωσής του, χαρακτηριστική των επιδιώξεών του.

Για την αντιμετώπιση της ανεπίτρεπτης αυτής στάσης του κ. Υφυπουργού, ζητώ την άμεση έκτακτη Σύγκλιση της Ολομέλειας της ΕΟΕ".

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News