Πιτίνο: «Ο Σπανούλης δε θα αρνηθεί την πρόταση μου»

Μπάσκετ
Πιτίνο: «Ο Σπανούλης δε θα αρνηθεί την πρόταση μου»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επιμένει για την παρουσία του πολύπειρου γκαρντ στην Εθνική

Ο Ρικ Πιτίνο κινείται σε ρυθμούς Εθνικής ομάδας και είναι… επίμονος για την παρουσία του Βασίλη Σπανούλη.

Μάλιστα, στην χθεσινή συνέντευξη τόνισε ότι η πρόταση του στον αρχηγό του Ολυμπιακού θα είναι τέτοια, που δε θα μπορεί να αρνηθεί.

Ο Αμερικανός ανέλυσε τους λόγους για τους οποίους δεν ήθελε να γυρίσει στον Παναθηναϊκό τη σεζόν 2019/20, είπε όμως ότι θα γύριζε για τα playoffs της EuroLeague αν του το ζητούσαν οι πράσινοι, ενώ παραδέχθηκε πως θα ήθελε να δουλέψει για περισσότερο καιρό με τον Γιώργο Παπαγιάννη.

«Είχα πει στον Άγγελο, τον ατζέντη μου, ότι δεν ήθελα να γυρίσω στον Παναθηναϊκό. Ήθελα να αφοσιωθώ στην Εθνική ομάδα. Αγαπώ τον οργανισμό αλλά δεν ήθελα να τον αναλάβω ξανά στη διάρκεια της σεζόν. Με πήρε τηλέφωνο ο Καλάθης και κάποιοι ακόμη και μου ζήτησαν να επιστρέψω. Αγαπώ και την Ελλάδα, αλλά θέλω να ξέρω τους παίκτες μου στην Εθνική, δεν έχουμε πολλούς NBAers και πρέπει να είμαστε έξυπνοι. Πρέπει να δουλεύουμε ομαδικά», είπε ο Αμερικανός και συνέχισε: «Σκόπευα να πάω στην Κωνσταντινούπολη για να δω τον Σλούκα, ήθελα να περάσω χρόνο με όλους και τότε προέκυψε ο Παναθηναϊκός. Αποφάσισα εξαιτίας της αγάπης μου για την ομάδα. Το πλάνο ήταν να προπονήσω μόνο την Εθνική, αλλά αγαπώ τον ιδιοκτήτη, τον πρόεδρο, τον κόσμο. Αν μου ζητούσαν να γυρίσω, θα ερχόμουν με το πρώτο αεροπλάνο για τα playoffs. Δεν νομίζω πως θα γίνει όμως αυτό. Ο Γιώργος Βόβορας θα κάνει σπουδαία δουλειά, είναι έτοιμος και τον σέβονται. Είναι πιστός στην ομάδα και ένας από τους κορυφαίους με τους οποίους έχω συνεργαστεί. Και έχω δουλέψει με πολλούς».

Ο Πιτίνο αποθέωσε τον Νικ Καλάθη και είπε πως: «Τον θέλω στην Εθνική. Θα έχουμε Καλάθη, Παπαπέτρου, Μήτογλου, Παπαγιάννη, Πρίντεζη, Παπανικολάου, μου αρέσει ο Ντόρσεϊ και θέλω και τον Σπανούλη. Θέλω να ηγηθεί, να είναι ο αρχηγός. Θα κερδίσουμε με εξυπνάδα και με περηφάνια, είναι πολύ σημαντικός για εμένα, τον θέλω και θα του κάνω μια πρόταση που δεν θα μπορεί να αρνηθεί. Μίλησα με τον Πρόεδρο πριν από μερικές μέρες και του είπα ότι θέλω να γυρίσω τον Ιούλιο για μερικές προπονήσεις και για να δω τους παίκτες. Είχαμε υπογράψει συμβόλαιο, αλλά μετά από την αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων θα υπογράψουμε νέο. Το κάνω γιατί αγαπώ την Ελλάδα και τους Έλληνες παίκτες, αν όμως θέλουν να πάνε προς μια διαφορετική κατεύθυνση, θα το δεχθώ. Το Iona δεν θα είναι πρόβλημα, η Εθνική είναι υποχρέωσή μου».

Για το προολυμπιακό τουρνουά του 2021 στον Καναδά ανέφερε: «Δουλεύουμε για να κάνουμε τον Γουέστμπρουκ και τον Ντουράντ Έλληνες, ο πρωθυπουργός έκανε σπουδαία δουλειά με τον κορονοϊό, οπότε ίσως μας βοηθήσει και σε αυτό. Ο Μήτογλου μπορεί να γίνει καλύτερος και να φτάσει στο ΝΒΑ, ο Παπαπέτρου είναι από τους αγαπημένους μου, θα ήθελα περισσότερο καιρό με τον Παπαγιάννη αλλά πρέπει να αφιερώσει χρόνο για το σώμα και το μυαλό του. Δεν είδα νεαρούς να προετοιμάζονται για το κάτι παραπάνω. Από τη EuroLeague ο Λάρκιν παίζει καλύτερα στην Ευρώπη ως σταρ, παρά ως ρολίστας στο ΝΒΑ. Ο Καλάθης θα μπορούσε να παίζει εκεί, αλλά δεν θα ήταν αστέρι όπως στον Παναθηναϊκό. Θα μπορούσε και ο Σλούκας. Αν προπονούσα στο ΝΒΑ, θα τον ήθελα».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News