FIBA: Αναβολή και για το Ευρωπαϊκό Νεανίδων που θα γινόταν φέτος στο Ηράκλειο

Μπάσκετ
FIBA: Αναβολή και για το Ευρωπαϊκό Νεανίδων που θα γινόταν φέτος στο Ηράκλειο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μένει μόνο η ανακοίνωση από την Ομοσπονδία-Το Eurobasket του 2021 θα γίνει πιθανότατα το 2022

Μέσα σε τόσο δύσκολες ημέρες για ολόκληρη την Ευρώπη λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, οι παράγοντες της FIBA πήραν σήμερα την σωστή και κυρίως την λογική απόφαση (μένουν οι ανακοινώσεις) για αναβολή όλων των διοργανώσεων που είχαν προγραμματιστεί στη διάρκεια του καλοκαιριού.

Τα τουρνουά αγοριών και κοριτσιών δεν θα διεξαχθούν, με την Ελλάδα και συγκεκριμένα το Ηράκλειο να είχε αναλάβει το Ευρωπαϊκό Νεανίδων, γεγονός που προκαλεί και ένα σημαντικό πρόβλημα για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα U19 του 2021.

Βλέπετε, γι' αυτό το τουρνουά δεν θα υπάρξουν αγωνιστικές προκρίσεις, αλλά... βαθμολογικές καθώς θα συμμετάσχουν οι ομάδες που θα προηγούνται στην κατάταξη αυτού του ηλικιακού group. Ισπανία, Γαλλία, Λιθουανία, Τουρκία και Σερβία είναι οι πέντε πρώτες στην Ευρώπη.

                                        Πάει για το 2022 το Ευρωμπάσκετ

Εντωμεταξύ και το EuroBasket των ανδρών που είχε προγραμματιστεί για το 2021 θα μετατεθεί εκτός συγκλονιστικού απροόπτου για το καλοκαίρι του 2022.

Η αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων εξαιτίας της πανδημίας και η μετάθεσή τους για το καλοκαίρι του 2021 δημιούργησαν ένα σοβαρό ζήτημα για τη FIBA, καθώς σε έναν χρόνο ήταν προγραμματισμένη η διεξαγωγή του EuroBasket που είναι πλέον προφανές ότι δεν μπορεί να πέσει πάνω στην Ολυμπιάδα που θα φιλοξενήσει το Τόκιο.

Στην τηλεδιάσκεψη που είχαν την Τρίτη (7/4) τα κορυφαία στελέχη της FIBA προτάθηκε στην εκτελεστική επιτροπη η μετάθεση του EuroBasket για το 2022, καθώς εκείνο το καλοκαίρι είναι αυτή τη στιγμή "άδειο" και όντως μπορεί να "αγκαλιάσει" το τουρνουά. Αν δεν υπάρξει κάποιο απρόοπτου αυτή θα είναι η λύση  μιας και το 2021 θα γίνει και το ολυμπιακό τουρνουά, αλλά και τα προολυμπιακά από τα οποία θα προκύψουν οι τελευταίες ομάδες που θα ταξιδέψουν στην Ιαπωνία.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News