Μπάσκετ

Euroleague: Όλα ανοιχτά για το μέλλον της διοργάνωσης

Πραγματοποιήθηκε η τηλεδιάσκεψη των μελών της λίγκας

Η οριστική διακοπή της Euroleague είναι ένα από τα βασικά θέμα που εξετάστηκαν στη σημερινή τηλεδιάσκεψη της διοργανώτριας.

Μπορεί η αρχική αναβολή να ήταν ως τις 11 Απριλίου, όμως η εξάπλωση του κορωνοϊού γιγαντώνει την αβεβαιότητα για το μέλλον.

Οι ομάδες της διοργάνωσης και ο Εκτελεστικός της Διευθυντής, Τζόρντι Μπερτομέου συζήτησαν για το τι μέλλει γενέσθαι στη EuroLeague, με τον ισχυρό άνδρα της EuroLeague να έχει εκφράσει εδώ και μέρες την επιθυμία του για συνέχιση της σεζόν και ολοκλήρωσή της, μέσα από εναλλακτικά πλάνα που θα την επιτρέψουν.

Αυτά τα πλάνα καλείται πλέον να εξετάσει η διοργανώτρια, βρίσκοντας σύμφωνες κάποιες ομάδες, αν και από ορισμένες ακούστηκε και η άποψη της οριστικής διακοπής. Όλα δείχνουν ότι θα η κατάσταση θα εκτιμηθεί εκ νέου, μαζί και όλες οι παράμετροι για να παρθεί οποιαδήποτε τελική απόφασ,.

Ένα άλλο θέμα συζήτησης, όμως, αφορούσε και τα συμβόλαια προπονητών και παικτών. Εκφράστηκε από κοινού η επιθυμία τους για "ψαλίδι" στα συμβόλαια, όχι όμως για αυτά που μένουν μέχρι να ολοκληρωθούν, αλλά επί της συνολικής τους αξίας.

Συγκεκριμένα, οι ομάδες πρότειναν να υπάρχουν περικοπές της τάξεως του 30% στα συμβόλαια των παικτών και των προπονητών τους, δεδομένων των απωλειών που έχουν από την αγωνιστική απραξία και τις οικονομικές επιπτώσεις που αυτή προκαλεί.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια