Μπάσκετ

Euroleague: Δύσκολα θα ολοκληρωθεί η διοργάνωση

Συσκέψεις στο «στρατηγείο» της διοργανώτριας στην Ισπανία

Το σενάριο να ολοκληρωθεί η φετινή σεζόν στην Ευρωλίγκα δε συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες, τουλάχιστον με τα σημερινά δεδομένα.

Το στρατηγείο της διοργάνωσης βρίσκεται στην Ισπανία, που μαζί με την Ιταλία αντιμετωπίζουν τις μεγαλύτερες συνέπειες της πανδημίας, ενώ δεν φαίνεται στον ορίζοντα φως για να αρχίσουν ξανά τα παιχνίδια και να ολοκληρωθούν σε μια… λογική ημερομηνία

Ακόμη, δε, κι αν έχει εκλείψει τότε ο κίνδυνος, οι παίκτες δεν έχουν… διακόπτη που θα τον πας στο «On» και θα αρχίσουν να αγωνίζονται ξανά μετά από τέτοια απραξία, καθώς πλέον δεν διεξάγονται προπονήσεις και τα γήπεδα είναι κλειστά.

Υπό αυτές τις συνθήκες, αλλά και με δεδομένο ότι απέμεναν άλλες έξι αγωνιστικές κανονικής περιόδου, τα playoffs και το Final Four, μοιάζει από πολύ δύσκολο ως αδύνατο να βρεθεί τρόπος να ολοκληρωθεί η σεζόν. Ακόμη κι αν κάποιες εγχώριες λίγκες ίσως διευκολύνουν την κατάσταση «λήγοντας» πρόωρα, όπως συνέβη στην Λιθουανία.

Πέραν όλων των άλλων, στην Ευρωλίγκα έχουν να αντιμετωπίσουν και τις οικονομικές συνέπειες της πανδημίας, καθώς πρέπει να αποσαφηνιστεί τι θα ισχύσει με τα χορηγικά προγράμματα, αλλά και τα συμβόλαια με την τηλεόραση και τους παίκτες.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια