Μπάσκετ

ΕΟΚ για τελικό: «Δεν επιτρέπουμε το παιχνίδι δημιουργίας εντυπώσεων»

Aπάντηση της Ομοσπονδίας στην ΑΕΚ και στην κοινή επιστολή για διάθεση εισιτηρίων στους ημιφιναλίστ

Μέγα θέμα έχει προκύψει με τα εισιτήρια του τελικού του Κυπέλλου Μπάσκετ, που έχει οριστεί για την μεθεπόμενη Κυριακή 16 Φεβρουαρίου στο κλειστό «Δύο Αοράκια» στο Ηράκλειο.

Πριν μερικές ημέρες η ΑΕΚ γνωστοποίησε μέσω ανακοίνωσης ότι οι 4 ημιφιναλίστ του Κυπέλλου Ανδρών (ΑΕΚ, Προμηθέας, Περιστέρι Διαγόρας), συνυπέγραψαν επιστολή, ζητώντας από την ΕΟΚ να τους χορηγηθούν 500 εισιτήρια και 100 προσκλήσεις για να ικανοποιήσουν τις ανάγκες τους. Σήμερα ήρθε η απάντηση της ΕΟΚ!

Μέσω ανακοίνωσής της, η Ελληνική Ομοσπονδία τόνισε ότι οι τέσσερις ημιφιναλίστ υπέγραψαν στην σύσκεψη της 3ης Φεβρουαρίου το πρακτικό που ανέφερε ότι δεν θα χορηγηθούν εισιτήρια στις ομάδες ενόψει του τελικού της 16ης Φεβρουαρίου για λόγους ασφαλείας, τονίζοντας στην συνέχεια ότι "ο καθένας μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματά του για τους σκοπούς που εξυπηρετούν "πρωτοβουλίες" που δημοσιοποιήθηκαν την Τρίτη 4 Φεβρουαρίου, την επομένη δηλαδή της σύσκεψης όπου υπήρξαν οι αποφάσεις και ανακοινώσεις που ΣΥΝΥΠΟΓΡΑΦΗΚΑΝ από τους παριστάμενους".

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

"Η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης δεν θα επιτρέψει το παιχνίδι δημιουργίας εντυπώσεων βασιζόμενο σε ψευδείς αναφορές, σχετικά με το θέμα του φίλαθλου κοινού που θα παρακολουθήσει τον τελικό του κυπέλλου Ανδρών, στο "Νέο Κλειστό Γυμναστήριο Ηρακλείου"  στις 16/2.

Επειδή λοιπόν, κάποιοι το επιχειρούν, πληροφορούμε για τα εξής:

Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου στο Αστυνομικό Μέγαρο Ηρακλείου, υπό την αιγίδα του Αστυνομικού Διευθυντή κ. Νικόλαου Σπυριδάκη και με την ΚΑΕ ΑΕΚ να είναι η μόνη παρούσα εκ των τεσσάρων ομάδων δια του κ. Ευάγγελου Χριστακόπουλου, αποφασίστηκε και υπογράφηκε από ΟΛΟΥΣ τους παριστάμενους το πρακτικό το οποίο μεταξύ άλλων στην παράγραφο 13 ανέφερε το εξής:

"Κατόπιν των αντωτέρω και κατ' εφαρμογή των διατάξεων της παρ.8α του άρθρου 41Δ  του Ν.  2725/1999 όπως προστέθηκε με το άρθρο 7 του Ν. 4049/2012, σύμφωνα δε και με το άρθρο 5 παρ.1 εδάφιο α', β του Ν. 4049/2012 του και άρθρου 1 του Ν.4326/2015 αλλά και λόγω του γεγονότος ότι συντρέχουν σοβαροί λόγοι διαφύλαξης της δημόσιας τάξης και ασφάλειας, η Δ/νσή μας εισηγείται την απαγόρευση διάθεσης εισιτηρίων στις ομάδες που θα συμμετέχουν στον τελικό αγώνα της 16/2/2020 στο Νέο Κλειστό Γυμναστήριο Ηρακλείου (νικητές αγώνων Περιστέρι - Προμηθέας Πατρών και Διαγόρας Δρυοπιδέων - ΑΕΚ) και σε τυχόν συνδέσμους φιλάθλων τους, καθώς και την απαγόρευση οργανωμένης ή μεμονωμένης μετακίνησης φιλάθλων τους προς την πόλη του Ηρακλείου για να παρακολουθήσουν τον εν θέματι αγώνα, η δε διάθεση των εισιτηρίων να πραγματοποιηθεί με μέριμνα και ευθύνη της ΕΟΚ σύμφωνα με τα αναφερόμενα στο επισυναπτόμενο πρακτικό σύσκεψης".

Κατόπιν τούτων, ο καθένας μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματά του για τους σκοπούς που εξυπηρετούν "πρωτοβουλίες" που δημοσιοποιήθηκαν την Τρίτη 4 Φεβρουαρίου, την επομένη δηλαδή της σύσκεψης όπου υπήρξαν οι αποφάσεις και ανακοινώσεις που ΣΥΝΥΠΟΓΡΑΦΗΚΑΝ από τους παριστάμενους".

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια