Επιτυχημένοι οι αγώνες «αθλοΠΑΙΔΕΙΑΣ» στα Δημοτικά των Χανίων

Μπάσκετ
Επιτυχημένοι οι αγώνες «αθλοΠΑΙΔΕΙΑΣ» στα Δημοτικά των Χανίων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Περισσότερα από 300 παιδιά συμμετείχαν στο άθλημα του μπάσκετ…

Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι αγώνες «αθλοΠΑΙΔΕΙΑΣ» στο άθλημα της Καλαθοσφαίρισης για τα Δημοτικά Σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Ν. Χανίων, που πραγματοποιήθηκαν την Πέμπτη 23 και την Παρασκευή 24 Ιανουαρίου στο Κλειστό Γυμναστήριο του Κλαδισού.

Οι σχολικοί αγώνες διοργανώθηκαν από την ΟΕΣΑΔ Χανίων, με συνδιοργανωτές την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, το Δήμο Χανίων και τη Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Χανίων.

Στους αγώνες συμμετείχαν 300 μαθητές/τριες των Ε΄ και ΣΤ΄ τάξεων των Δημοτικών Σχολείων της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Ν. Χανίων. Στους παραπάνω αγώνες δεν υπήρχαν νικητές και ηττημένοι, ήταν αγώνες συμμετοχικού χαρακτήρα, που προάγουν την ευγενή άμιλλα και το «ευ αγωνίζεσθε».

Στο πλαίσιο της ευαισθητοποίησης των μαθητών/μικρών αθλητών και των γονέων τους απέναντι σε κοινωνικά ευπαθείς ομάδες, πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το Δήμο Χανίων και το Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής παράλληλη δράση, που αφορά στο Πρόγραμμα “ΣΤΗΡΙΞΗ ΣΤΗ ΝΕΑ ΖΩΗ”, προσφέροντας με τη συμμετοχή τους στους αγώνες αναλώσιμα αγαθά, τα οποία θα παραδοθούν στην αρμόδια αντιδήμαρχο κ. Ελένη Ζερβουδάκη.

Το Πρόγραμμα “ΣΤΗΡΙΞΗ ΣΤΗ ΝΕΑ ΖΩΗ” υποστηρίζει μονογονεϊκές οικογένειες και άγαμες μητέρες, οι οποίες ήδη είναι εγγεγραμμένες στο Κοινωνικό Παντοπωλείο ή είναι δικαιούχοι της βοήθειας μέσω του προγράμματος ΤΕΒΑ και αφορά στην κάλυψη όλων των βασικών αναγκών από αναλώσιμα αγαθά, που έχει ένα νεογέννητο στο πρώτο έτος της ζωής του.

Oι διοργανωτές ευχαριστούν θερμά την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων για τη διάθεση αθλητικού υλικού προς το Γραφείο Φυσικής Αγωγής και Σχολικού Αθλητισμού της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων, το Αθλητικό Τμήμα του Δήμου Χανίων, τους διευθυντές/ντριες των σχολικών μονάδων και τους εκπαιδευτικούς Φυσικής Αγωγής για την υποστήριξη στην πραγματοποίηση των αγώνων «αθλοΠΑΙΔΕΙΑΣ».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News