Στο ΝΒΑ γίναμε Λέικερς με Μάτζικ και Τζαμπάρ και...ξαναγίναμε με Μπράιαντ...

Μπάσκετ
Στο ΝΒΑ γίναμε Λέικερς με Μάτζικ και Τζαμπάρ και...ξαναγίναμε με Μπράιαντ...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σοκ! Είναι δύσκολο να γράψεις ο, τι δήποτε αυτή τη στιγμή όταν έχεις μάθει πως ένας μπασκετμπολίστας που αγάπησε ολόκληρος ο κόσμος (προσωπικά έχω συλλογή με μπλούζες που έχουν το όνομά του), που ήταν πρότυπο σαν παίκτης και χαρακτήρας για τα μικρά παιδιά, δεν είναι πια στη ζωή!

Και είναι ακόμα πιο μεγάλο το σοκ όταν διαβάζεις πως είναι νεκρή και η 13χρονη κόρη του! Ο Κόμπε Μπράιαντ ήταν ο τελευταίος μεγάλος σταρ του ΝΒΑ πριν τον Γιάννη Αντετοκούνμπο και τον Λεμπρόν Τζέιμς. Πρόλαβε να παίξει αντίπαλός του Γιάννη (φωτό), πρόλαβε να τον γνωρίσει και μιλώντας ως ο πρεσβευτής της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, για τη διοργάνωση του Μουντομπάσκετ της Κίνας (αυτός ήταν και το βασικό πρόσωπο της κλήρωσης των ομίλων) αναφέρθηκε μεταξύ άλλων τόσο στον Γιάννη όσο και στην εθνική μας ομάδα και «συμβούλευσε» τους αρμόδιους πώς να διαχειριστούν τον «Greek Freak».

Μάλιστα ο μεγάλος Κόμπε έκανε αναφορά και σε δύο μεγάλους Έλληνες μπασκετμπολίστες, τους οποίους αντιμετώπισε στο παρελθόν. Τον Βασίλη Σπανούλη και τον Δημήτρη Διαμαντίδη. Αξίζει να διαβάσετε τι είχε πει...

«Οι προκλήσεις υπάρχουν για να εμπνέουν τους νεότερους αθλητές. Η Ελλάδα ήταν πάντα από τους πιο σκληρούς αντιπάλους μας, εξαιτίας του Σπανούλη και του Διαμαντίδη, έχει ιστορία στο μπάσκετ, τώρα έχει και έναν από τους κορυφαίους στον κόσμο. Πρέπει να χτίσει γύρω του και να προχωρήσει». Και κάτι ακόμα: Στην καλοκαιρινή του προετοιμασία πριν τη σεζόν 2018-2019, η οποία περιελάμβανε και προπονήσεις με τον μεγάλο Κόμπε είχε αναφερθεί ο Γιάννης Αντετοκούνμπο και είχε αποκαλύψει πολλά:

Ο Γιάννης αποκάλυψε τα σημεία που δούλεψε περισσότερο, όσα του είπε ο πρώην σούπερ σταρ των Λος Άντζελες Λέικερς, αλλά και το γεγονός ότι εμφανιζόταν στο γήπεδο με… τετράδιο ερωτήσεων.

Οι δηλώσεις του Αντετοκούνμπο ήταν:

«Ήθελα να βελτιώσω το παιχνίδι μου και να βρω τρόπους να τα καταφέρω. Έμαθα πολλά από εκείνον. Να είμαι απλός, να δουλεύω ξανά και ξανά και ξανά. Μου είπε να είμαι πάντα παιδί. Σκέφτηκα ότι δεν έχει δίκιο και ότι πρέπει να είμαι ώριμος. Μου εξήγησε όμως ότι πρέπει να είμαι σαν παιδί και να παραμένω δημιουργικός. Μου είπε ότι, όταν ήμασταν παιδιά, κάναμε συνέχεια ερωτήσεις.Οι προπονήσεις πήγαν τέλεια. Έκανα εκατοντάδες σουτ. Ήταν απίστευτο συναίσθημα, είχα τετράδιο μαζί μου και είχα έτοιμες ερωτήσεις. Ερωτήσεις για πάρα πολλά πράγματα που ήθελα να μάθω από εκείνον».

Ο Κόμπε θα βάζει πλέον τρίποντα στον παράδεισο. Αλλα πρόλαβε να δώσει πολλά στο μπάσκετ και στους Λέικερς. Την ομάδα που συμπάθησα μικρός όταν έπαιζε το...δικό του ίνδαλμα, ο Μάτζικ Τζόνσον, ο αγαπημένος μου Τζέιμς Γουόρθι (με τα γυαλιά) και βέβαια ο Καρίμ Αμπντούλ Τζαμπάρ.

Έτσι είναι, εμείς η γενιά των 70es, στο ΝΒΑ γίναμε Lakers με Μάτζικ και Τζαμπάρ...και ξαναγίναμε με Κόμπε Μπράιαντ...

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News