Κύπελλο Ελλάδας: Πιθανό το ενδεχόμενο να υπάρχουν φίλαθλοι στα «Δύο Αοράκια»

Μπάσκετ
Κύπελλο Ελλάδας: Πιθανό το ενδεχόμενο να υπάρχουν φίλαθλοι στα «Δύο Αοράκια»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε συζητήσεις είναι ο υφυπουργός Αθλητισμού με την Ομοσπονδία…

Ορατό φαίνεται πως είναι το ενδεχόμενο ο φετινός τελικός του Κυπέλλου Ελλάδας στο μπάσκετ που θα γίνει στις 16 Φεβρουαρίου στα «Δύο Αοράκια», να πραγματοποιηθεί παρουσίας κόσμου και όχι με μαθητές στις κερκίδες όπως έγινε πέρσι.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης βρίσκεται σε συνεννόηση με τον υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, αλλά και την αστυνομία και εξετάζουν το ενδεχόμενο να διαθέσουν έναν περιορισμένο αριθμό εισιτηρίων για τους οπαδούς των δύο φιναλίστ.

Από τη στιγμή που φέτος στον τελικό δεν θα βρεθούν οπαδοί των «αιωνίων», γεγονός που θα ανέβαζε το ενδεχόμενο επεισοδίων, φαίνεται να υπάρχει η δυνατότητα να βρεθούν φίλαθλοι στις κερκίδες του κλειστού γυμναστηρίου του Ηρακλείου. Tις δύο προηγούμενες χρονιές οι τελικοί ΑΕΚ - Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός που έγιναν στο ίδιο γήπεδο είχαν μόνο μαθητές στις κερκίδες.

Υπενθυμίζουμε ότι στα ημιτελικά που θα γίνουν στις 12 Φεβρουαρίου αναμετρώνται Διαγόρας Δρυοπιδέων-ΑΕΚ και Προμηθέας-Περιστέρι.

Πάντως ακόμη δεν είναι κάτι δεδομένο και επίσημο ενώ πληροφορίες αναφέρουν πως ακόμη κι αν τελικά δοθούν εισιτήρια, η πρώτη σκέψη είναι ο αριθμός τους να είναι μικρός και σε καμία περίπτωση να μην φτάσει τετραψήφιο.

Πρόθεση του Υφυπουργείου ωστόσο είναι να υπάρξουν φίλαθλοι στις κερκίδες ενώ φαίνεται πως υπάρχουν πιέσεις και από τις ΚΑΕ, ειδικά της ΑΕΚ που έχει και τον περισσότερο κόσμο ώστε να δοθούν εισιτήρια. Ωστόσο τόσο η ΕΟΚ ως διοργανώτρια του θεσμού, όσο και η αστυνομία ως υπεύθυνη ασφαλείας, δεν θέλουν να σε καμία περίπτωση να τεθεί σε κίνδυνο η ασφάλεια διεξαγωγής του αγώνα και φυσικά του κοινού που θα θελήσει να παρακολουθήσει από κοντά την αναμέτρηση.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News