Στο Περιστέρι δοκιμάζεται σήμερα το Ρέθυμνο Cretan Kings

Μπάσκετ
Στο Περιστέρι δοκιμάζεται σήμερα το Ρέθυμνο Cretan Kings

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Από το υπόλοιπο πρόγραμμα ξεχωρίζει το Άρης- Ηρακλής…

Το πρώτο εκτός έδρας παιχνίδι για τον β' γύρο του πρωταθλήματος της Basket League και το Ρέθυμνο Cretan Kings δοκιμάζεται σήμερα (15:45) στη δύσκολη έδρα του Περιστερίου. Στην ομάδα του Βαγγέλη Ζιάγκου γνωρίζουν ότι η αποστολή τους κόντρα σε μια πολύ ποιοτική ομάδα θα είναι εξαιρετικά δύσκολη, όμως θέλουν να παρουσιαστούν ανταγωνιστικοί και βελτιωμένοι, γεγονός που θα τους βοηθήσει και στη συνέχεια του πρωταθλήματος, καθώς η μάχη της παραμονής στην κατηγορία συνεχίζεται...

«Παίζουμε με μία ομάδα του Basketball Champions League. Μία ομάδα με μεγάλη ποιότητα σε όλες τις γραμμές της και σκληρή αμυντικά. Καλούμαστε να ανταπεξέλθουμε στο υψηλό επίπεδο δυσκολίας του αγώνα για να μπορέσουμε να διεκδικήσουμε τη νίκη», επισημαίνει ο Σταύρος Μυκονιάτης ενόψει του σημερινού αγώνα, δίνοντας το σύνθημα για τη διεκδίκηση του θετικού αποτελέσματος, τονίζοντας πως οι παίκτες θα πρέπει να είναι συνεπείς στο αμυντικό τους κομμάτι.

«Πρέπει να είμαστε συνεπείς στο αμυντικό μας κομμάτι, γιατί είναι μια ομάδα που διακρίνεται για την ποιότητά της και για να είμαστε μέσα στο παιχνίδι πρέπει να διατηρήσουμε το αμυντικό προφίλ, που μας χαρακτηρίζει τη φετινή χρονιά.

Δουλεύουμε πάνω στις εμφανίσεις μας στα εκτός έδρας ματς. Να διορθώσουμε πράγματα που μας κοστίζουν μακριά από το Ρέθυμνο και πιστεύω ότι θα εμφανιστούμε πιο καλοί, συγκριτικά με τα εκτός έδρας παιχνίδια του α' γύρου».

Από την άλλη πλευρά, ο Γάιος Σκορδίλης του Περιστερίου, μετά την ήττα από την Τενερίφη, θέλει η ομάδα του να αποζημιώσει τον κόσμο της, τονίζοντας για το Ρέθυμνο: «Πρόκειται για μια ομάδα που έχει κάνει ζημιές στο φετινό πρωτάθλημα και το έχει αποδείξει με τις νίκες που έχει κάνει απέναντι στον Προμηθέα, την ΑΕΚ και τον Ήφαιστο Λήμνου. Είναι μια ομάδα επικίνδυνη, πρέπει να τη σεβαστούμε. Θα πρέπει να βρούμε έναν τρόπο να περιορίσουμε τον Φράνκαμπ τόσο στο σκοράρισμα, όσο και στη δημιουργία του, για να καταφέρουμε να έχουμε ένα καλό αποτέλεσμα».

Κρίσιμο παιχνίδι ο Άρης…

Από και πέρα, ο Άρης παίζει για την... ζωή του κόντρα στον Ηρακλή. Όντας ουραγός, ο Άρης ξέρει ότι τα πράγματα είναι εξαιρετικά δύσκολα κόντρα στον συμπολίτη του, με τον "Γηραιό" να έχει πάντως κι αυτός τους δικούς του στόχους.

Στα υπόλοιπα παιχνίδια της ημέρας, ξεχωρίζει το Λάρισα - ΠΑΟΚ, αφού σε περίπτωση που οι γηπεδούχοι πάρουν τη νίκη θα αποκτήσουν απόσταση δύο νικών από τον "Δικέφαλο" στη μάχη της παραμονής, ενώ σημαντικός αγώνας είναι και αυτός ανάμεσα στον Κολοσσό και την ΑΕΚ στην Ρόδο.

Αναλυτικά το πρόγραμμα:

Ν.Σαμαράς 15.30 Ήφαιστος-Πανιώνιος

Καλλιθέας 15.30 Κολοσσός Ρ.-ΑΕΚ

Νεάπολης Λάρ. 15.30 Λάρισα-ΠΑΟΚ

Α. Παπανδρέου 15.45 Περιστέρι-Ρέθυμνο

Αλεξάνδρειο 17.45 Άρης-Ηρακλής

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News