Ολυμπιακός: Κέρδισε στη Βαλένθια (91-93) και ελπίζει για οκτάδα

Μπάσκετ
Ολυμπιακός: Κέρδισε στη Βαλένθια (91-93) και ελπίζει για οκτάδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Παράλληλα περιμένουν την έλευση Μπαρτζώκα στο ΣΕΦ...

Στον Ολυμπιακό πέρασαν από τη Βαλένθια (91-93), ανέβασαν το ρεκόρ τους στο 7-11 και θέλουν να μείνουν στο δρόμο των νικών για να είναι σχετικά κοντά στην 8άδα της Euroleague. Όλα αυτά με τον Πρίντεζη να γίνεται 5ος στα ριμπάουντ στη διοργάνωση (με 1288).

Την ίδια στιγμή, οι Ισπανοί έχασαν έδαφος στη διεκδίκηση πέφτοντας στο 8-10.

Αν κι έπαιζαν με πολλές απουσίες και τον Νίκολα Μιλουτίνοφ παρών-απών, οι «ερυθρόλευκοι» βρήκαν υπερπολύτιμες λύσεις κυρίως από τους Βεζένκοφ (17π., 7ριμπ.), Παπανικολάου (16π.) και Πρίντεζη (18π., 7ριμπ.). Ο τελευταίος μάλιστα πήρε καθοριστικό επιθετικό ριμπάουντ, όταν ο «Παπ» έχασε δυο βολές, κι έκανε το ματς ξανά... δύο κατοχών για να προστατεύσει τη νίκη της ομάδας του. Μεγάλες άμυνες και σημαντικά τρίποντα από τον Κόνιαρη, δεν έκανε τελικά το ντεμπούτο του με τα ερυθρόλευκα ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος. Από πλευράς ηττημένων, πρωταγωνίστησε ο Σαν Εμετέριο κι... εξαφανίστηκε ο Ντούμπλιεβιτς.

Θυμίζουμε ότι ακολουθεί «διαβολοβδομάδα», που θα κρίνει πολλά, με τον Ολυμπιακό να υποδέχεται διαδοχικά τις δυο γερμανικές ομάδες της Euroleague, Άλμπα Βερολίνου (14/1) και Μπάγερν Μονάχου (17/1).

Εντωμεταξύ σε συμφωνία με τον Γιώργο Μπαρτζώκα ήρθαν οι Αγγελόπουλοι και σήμερα Σάββατο (11/1) πιθανότατα θα επισημοποιηθεί η έναρξη της συνεργασίας τους. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, το συμβόλαιο που θα υπογράψει ο έμπειρος Έλληνας κόουτς θα είναι διάρκειας 2,5 ετών και έτσι θα επιστρέψει στον «ερυθρόλευκο» πάγκο έπειτα από το 2014.

Στο μεταξύ, το παιχνίδι των Πειραιωτών με τη Βαλένθια πιθανότατα θα είναι το τελευταίο με τον Κεστούτις Κεμζούρα στον πάγκο, με τον Γιώργο Μπαρτζώκα να αναλαμβάνει αμέσως και να κάνει το δεύτερό του ντεμπούτο, απέναντι στην Άλμπα Βερολίνου (14/1), στο ΣΕΦ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News