Μπάσκετ

Στο παιδικό χωρίο SOS Κρήτης το μπάσκετ του ΟΦΗ

Παιχνίδια και ένα χρηματικό ποσό προσφέρθηκαν για τις ανάγκες των παιδιών…


Μια ξεχωριστή επίσκεψη δέχτηκαν τα παιδιά που φιλοξενούνται στο παιδικό χωριό SOS Κρήτης, που βρίσκεται στην περιοχή της Φοινικιάς. Το πρωί της Τετάρτης, γονείς και παιδιά από τις ακαδημίες του μπάσκετ ΟΦΗ, με τον καλαθοσφαιριστή της ομάδας και προπονητή των ακαδημιών, Κώστα Αγαπιάδη βρέθηκαν στο παιδικό χωριό SOS, όπου με δική του πρωτοβουλία μάζεψαν και χάρισαν στα παιδιά, παιχνίδια και ένα σημαντικό ποσό.
"Είναι πολύ σημαντικό ότι στηριζόμαστε από ιδιωτική πρωτοβουλία, στην βοήθεια που παρέχεται από πολίτες του Ηρακλείου αλλά και από Έλληνες της ομοιογένειας του εξωτερικού. Στηριζόμαστε στις δωρεές, την εθελοντική στήριξη και για αυτό θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε το μπάσκετ του ΟΦΗ για την χθεσινή δράση που πραγματοποιήθηκε στο παιδικό χωριό SOS στην Φοινικιά , όπου έπαιξαν και διασκέδασαν με τα παιδιά. Έδωσαν δώρα και ένα σημαντικό ποσό που θα στηρίξει την δράση μας", τόνισε η κοινωνική λειτουργός του παιδικού χωριού SOS, Μαρία Ποντικα ενώ ο Κώστας Αγαπιάδης δήλωσε:
" Με αυτή την κίνηση, σκοπός μας ήταν να ευαισθητοποιήσουμε τα παιδιά της Ακαδημίας και να δώσουμε χαρά, αγάπη και να δείξουμε ότι ο αθλητισμός μας ενώνει, όχι μόνο τις εορταστικές ημέρες αλλά όλο τον χρόνο".


Το Παιδικό Χωριό SOS Κρήτης είναι το τέταρτο Παιδικό Χωριό SOS που λειτουργεί στην Ελλάδα, με σκοπό την προστασία και την περίθαλψη παιδιών που για σοβαρούς λόγους, δεν μπορούν να μεγαλώνουν με τους βιολογικούς γονείς τους και έχει κριθεί απαραίτητη η απομάκρυνση από την οικογένειά τους.
Η αποστολή των παιδικών χωριών SOS είναι η δημιουργία οικογένειας για παιδιά που βρίσκονται σε ανάγκη. Στηρίζουν παιδιά που είναι ορφανά, εγκαταλελειμμένα ή παιδιά των οποίων οι οικογένειες δεν μπορούν να τα μεγαλώσουν και τους δίνουν την ευκαιρία να χτίσουν μακροχρόνιες σχέσεις μέσα σε μια οικογένεια. Η προσέγγισή τους σε κάθε Παιδικό Χωριό SOS βασίζεται σε τέσσερις αρχές: κάθε παιδί χρειάζεται μία μητέρα, μεγαλώνει καλύτερα με αδελφούς και αδελφές, στο δικό τους σπίτι, σε ένα υποστηρικτικό περιβάλλον κοινότητας – χωριού.
Τα βοηθάνε να διαμορφώσουν το δικό τους μέλλον. Δίνουν την ευκαιρία στα παιδιά να αναγνωρίσουν και να εκφράσουν τα προσωπικά ενδιαφέροντα, τα ταλέντα και τις ικανότητές τους και τους παρέχουμε τη μόρφωση και την εκπαίδευση που χρειάζονται για να γίνουν χρήσιμα μέλη της κοινωνίας.
Συμμετέχουν στην ανάπτυξη των κοινοτήτων στις οποίες ανήκουν. Συμμετέχουν στη ζωή των τοπικών κοινοτήτων και ανταποκρίνονται στις ανάγκες ανάπτυξης των πιο ευάλωτων παιδιών και νέων. Δημιουργούν προγράμματα πρόληψης, που έχουν στόχο την ενίσχυση οικογενειών για την αποφυγή της εγκατάλειψης των παιδιών τους και ενώνουμε τις προσπάθειές μας με μέλη της κοινότητας για την παροχή εκπαίδευσης, υγειονομικής περίθαλψης, καθώς και για ανταπόκριση σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια