Άφιξη Πιτίνο: «Είμαι ενθουσιασμένος, ελπίζω να μείνω δύο χρόνια»

Μπάσκετ
Άφιξη Πιτίνο: «Είμαι ενθουσιασμένος, ελπίζω να μείνω δύο χρόνια»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο σπουδαίος προπονητής έφτασε Ελλάδα και αναλαμβάνει τον Παναθηναϊκό για δεύτερη φορά

Στην Ελλάδα βρίσκεται από σήμερα ο Ρικ Πιτίνο, έτοιμος για την δεύτερη θητεία του στην ομάδα μπάσκετ του Παναθηναϊκού.

Ο σπουδαίος τεχνικός τόνισε στις δηλώσεις του, ότι στόχος του είναι να παραμείνει για την επόμενη διετία και να πετύχει κάτι σημαντικό με τους «πράσινους».

Αρχικά ανέφερε για τις πρώτες του σκέψεις: «Νιώθω υπέροχα. Μερικές φορές η ζωή γίνεται απρόβλεπτη. Η συνεργασία με τον Παναθηναϊκό είναι ένας εξαιρετικός εισαγωγικός τρόπος για να αναλάβω την Εθνική, θα έχω την ευκαιρία να δω από κοντά όλες τις ομάδες. Είναι σπουδαίο να μπορώ να βλέπω όλους τους παίκτες και να μπορώ να φτιάξω μια σπουδαία Εθνική ομάδα».

Το πως έχει δει τον Παναθηναϊκό: «Έχω μιλήσει με τους προπονητές. Επιθετικά τα πάμε εξαιρετικά, αλλά πρέπει να βελτιώσουμε και την άμυνα. Αν το κάνουμε, θα είμαστε μια φοβερή ομάδα. Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνει ένας προπονητής είναι να μην κοιτά μπροστά, αλλά το σήμερα. Αν η άμυνα φτάσει στα επίπεδα της επίθεσης, αυτή η ομάδα μπορεί να πετύχει καλά πράγματα».

Για τον Μάρκους Σμαρτ και αστείο του: «Θα μου άρεσε αυτό. Αλλά θα έπρεπε να μιλήσω με τον Δημήτρη για να δούμε το μπάτζετ (γέλια). Αυτή τη στιγμή έχουμε την ομάδα, ίσως του χρόνου να πάμε για τον Μάρκους Σμαρτ».

Για προσθήκες: « Όχι, η ομάδα είναι δυνατή και δεν νομίζω πως χρειάζεται κάτι. Μου αρέσει αυτό που βλέπω».

Για την σχέση του με τους παίκτες: «Είμαι πολύ κοντά σε όλα τα παιδιά στην ομάδα, όλοι έχουμε κρατήσει επαφή, αν και δεν ήξεραν ότι θα είμαι προπονητής».

Για την σύζυγο του: «Εκείνη με έπεισε για την ακρίβεια. Ήταν πολύ ενθουσιασμένη που ανέλαβα την Εθνική. Μου είπε κάτι πολύ σοφό, ότι ο Θεός σου έδωσε ένα ταλέντο και πρέπει να το εκμεταλλευτώ».

Για τον Γιώργο Βόβορα: «Ο Γιώργος πάντα ήταν εξαιρετικός για την ομάδα. Θα κρατήσω το τιμ όπως είναι, είναι πιστοί συνεργάτες. Είχα πει και πέρσι πως ο Γιώργος θα έπρεπε να είναι πρώτος προπονητής κάπου. Ο Νίκος (Παππάς) είναι επίσης εξαιρετικός προπονητής. Τον άλλο κόουτς (Τζίμη Κουστένη) δεν τον έχω γνωρίσει ακόμη».

Για τον λόγο που επέστρεψε: «Θέλω να το πω σωστά. Δεν βγάζω τόσα πολλά λεφτά. Όμως ο Δημήτρης μου δείχνει σεβασμό και μου δίνει τον έλεγχο και στην ηλικία μου αυτό είναι πιο σημαντικό από τα δολάρια. Εκτιμώ που με έφερε και εκτιμώ την εμπιστοσύνη που μου δείχνει. Αν ήμουν 37 τα χρήματα θα ήταν πιο σημαντικά. Στα 67 όμως, αν και νιώθω 27, υπάρχουν άλλα πράγματα που τα θεωρώ πιο πολύτιμα στην ζωή μου».

Για τους οπαδούς: «Δεν έχω ξαναδεί τέτοιους φιλάθλους ποτέ μου. Το πλησιέστερο ήταν οι φίλοι του Κεντάκι. Στο ματς με την Μπάγερν στο Μόναχο ήταν σαν να είχαμε 10.000 κόσμο μαζί μας. Ακολουθούν την ομάδα παντού, είναι δίπλα της στο 100% και είναι ώρα να φέρουμε στον Παναθηναϊκό κάτι ξεχωριστό».

Για το πόσο σκοπεύει να μείνει: «Ελπίζω να μείνω δύο χρόνια».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News