Μπάσκετ

ΟΦΗ ΜΠΑΣΚΕΤ: Η βία κατά των γυναικών είναι υπόθεση όλων

«Δεν είσαι μόνη...», είναι το μήνυμα που στέλνουν στον ΟΦΗ…

Το μήνυμα της για την εξάλειψη της βίας κατά των Γυναικών, με αφορμή την παγκόσμια ημέρα, στέλνει η ομάδα μπάσκετ του ΟΦΗ με σχετική ανακοίνωση της και με στόχο να κάνει γνωστό ότι «Δεν είσαι μόνη…». Αναλυτικότερα:

«Η Διεθνής Ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των Γυναικών αφιερώνεται κάθε χρόνο στις γυναίκες, που έχουν υποστεί ή συνεχίζουν να υπόκεινται οποιαδήποτε μορφή βίας (σωματική, ψυχολογική, οικονομική, σεξουαλική, κλπ), σε όλο τον κόσμο. Καθιερώθηκε για πρώτη φορά τον Δεκέμβριο του 1999 από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, με σκοπό και στόχο την παγκόσμια και πανανθρώπινη ανάδειξη του σημαντικότατου αυτού ζητήματος, όχι μόνο για τις γυναίκες, αλλά και για ολόκληρο τον πληθυσμό.
Οι στατιστικές είναι περισσότερο από ανησυχητικές, με την άσκηση της έμφυλης βίας να αποτελεί μια από τις συνηθέστερες και βαθιά ριζωμένες ανά τον κόσμο παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Τα περιστατικά βίας κατά των γυναικών παραμένουν μια θλιβερή πραγματικότητα σε ολόκληρο τον πλανήτη, ανεξαρτήτως φυλής, θρησκεύματος και κοινωνικοοικονομικής κατάστασης.
Σύμφωνα με μελέτες που έχουν διεξαχθεί, το 1/3 των γυναικών κάποια στιγμή στη ζωή τους θα αντιμετωπίσουν σωματική, ψυχολογική ή σεξουαλική βία από το σύντροφό τους (ενδοοικογενειακή βία), 1 στις 5 γυναίκες θα πέσει θύμα βιασμού ή απόπειρας βιασμού (βία στην κοινωνία), ενώ περίπου το 40% με 50% των εργαζομένων γυναικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχει αναφέρει κάποια μορφή σεξουαλικής παρενόχλησης.
Η βία κατά των γυναικών είναι υπόθεση όλων, αυτό πρέπει να κατανοήσουμε, και όλες/οι μαζί να στοχεύσουμε στην αντιμετώπιση και στην εξάλειψή της».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια