Η ιστορία του ηρακλειώτικου μπάσκετ, συνεχίζεται...

Μπάσκετ
Η ιστορία του ηρακλειώτικου μπάσκετ, συνεχίζεται...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρώτη εκλεγμένη διοίκηση, πρώτος σε ψήφους ο Νίκος Τούλης με όραμα του Μ. Δασκαλάκη το βιβλίο και αργότερα ένα μουσείο-Στον ορίζοντα το πρωτάθλημα στο Ηράκλειο και το Πανευρωπαϊκό στην Ισπανία...

Ιστορική μέρα για το ηρακλειώτικο μπάσκετ ήταν η περασμένη Τετάρτη. Βλέπετε σε αίθουσα του Παγκρητίου Σταδίου προέκυψε η πρώτη εκλεγμένη διοίκηση του Συνδέσμου Βετεράνων Καλαθοσφαιριστών Ηρακλείου.

Ένας Σύνδεσμος που δημιουργήθηκε για να καλύψει ένα μεγάλο κενό στο μπάσκετ της πόλης και να αναδείξει την ιστορία του καθώς όπως είπε και ο παλαιότερος εκπρόσωπός του, ο Μιχάλης Δασκαλάκης,  «όταν ξεχάσεις την ιστορία σου δεν έχεις μέλλον». Ο κ. Δασκαλάκης όσο κι αν πιέστηκε εντός κι εκτός Κρήτης αν και ήταν ο άνθρωπος που ηγήθηκε στη διοικούσα επιτροπή δεν θέλησε να είναι υποψήφιος για το Δ.Σ. αφού όπως λέει «όλοι πρέπει κάποτε να δίνουν τη σκυτάλη στους νεότερους». Από τα 14 μέλη που είχαν βάλει υποψηφιότητα εκλέχτηκαν 9 (6 άνδρες και 3 γυναίκες λόγω ποσόστωσης) για τα επόμενα 3 χρόνια που θα είναι η θητεία του νέου Δ.Σ .

Έλαβαν (τακτικά μέλη): Νίκος Τούλης(44 ψήφους), Δημήτρης Δότσιος (24 ψήφους), Μανώλης Χαρωνίτης (22) ,Δημήτρης Φανουράκης (21) ,Μανώλης Χισκάκης (21) ,Πέτρος Κουμιανάκης (20) , Εβελίνα Μπάκιντα (10) ,Αγγελική Φραγκάκη (8) ,Αμάντα Βαγάκη (3).

Αναπληρωματικά μέλη: Θεοχάρης Καρουζάκης(11), Γιάννης Ράλλης(11) ,Αντώνης Κοκκινίδης (5) ,Γιάννης Καφούσης (4) ,Στέλιος Καρκανάκης( (3).

Για την εξελεκτική επιτροπή: Στέλιος Διαλεκτάκης ,Γιώργος Λυγερός ,Ουρανία Ρινακάκη.

 Πρόεδρος της Γενικής Συνέλευσης ήταν ο αδελφός του αείμνηστου Βασίλη Ευαγγελινού, ο αγαπητός σε όλους Ντέμης και γραμματέας ο Αντώνης Παπουτσάκης . Συνολικά ψήφισαν 69 μέλη από τα 105 ιδρυτικά.  Στην εφορευτική επιτροπή ήταν οι  Μανώλης Βοργιάς ,Γιάννης Ναλετάκης και Παναγιώτης Καράμπελας.

Η Γενική Συνέλευση ξεκίνησε με τον Μιχάλη Δασκαλάκη να κάνει τον διοικητικό και οικονομικό απολογισμό που πήραν την έγκριση, το σώμα «απάλλαξε» με βάση το καταστατικό τη διοικούσα επιτροπή και στη συνέχεια ο Νίκος Τούλης έκανε μια αναλυτική παρουσίαση μέσα από φωτογραφίες για τη δράση του Συνδέσμου. Στο τέλος της Συνέλευσης ο πρώτος σε ψήφους Νίκος Τούλης ανακοίνωσε ότι η συγκρότηση σε σώμα του νέου Διοικητικού συμβουλίου θα γίνει την επόμενη εβδομάδα. Να σημειωθεί πως ο Σύνδεσμος έχει τη συμπαράσταση του Μανόλη Παπακαλιάτη που βρέθηκε στη Γενική Συνέλευση και φυσικά ψήφισε και την ιατρική περίθαλψη για τα μέλη του από τον Δημήτρη Φανουράκη...

                      «Να γίνει ο καλύτερος Σύνδεσμος στην Ελλάδα»

Μιχάλης Δασκαλάκης και Νίκος Τούλης μίλησαν με συγκίνηση στο neakriti.gr για την ιστορική μέρα, ακριβώς οκτώ μήνες μετά την πρώτη συγκέντρωση. Μάλιστα ο Νίκος Τούλης είπε πως «στόχος είναι πλέον ο Σύνδεσμος να είναι ο καλύτερος στην Ελλάδα και ένας από τους καλύτερους στην Ευρώπη!»

Παράλληλα ο Μιχάλης Δασκαλάκης που έχει και ένα καταπληκτικό προσωπικό αρχείο φωτογραφιών τόνισε πως έχει «απωθημένο» να δημιουργηθεί αρχικά ένα βιβλίο της ιστορίας του ηρακλειώτικου μπάσκετ που θα εξελιχθεί-γιατί όχι-σε μουσείο! Κάτι που ο κ. Δασκαλάκης είχε πει για πρώτη φορά στην εκπομπή «Κρήτη Σήμερα» της ΚΡΗΤΗ TV και είχε αναφερθεί στις «Αθλητικές Ιστορίες» της εφημερίδας «Νέα Κρήτη» στο αρχικό ξεκίνημα του Συνδέσμου. Στον αγωνιστικό τομέα μετά τον πρώτο πανελλήνιο τίτλο, ο Σύνδεσμος περιμένει στο Ηράκλειο την διοργάνωση του επόμενου, τον Μάιο του 2020 αλλά και το Πανευρωπαϊκό Βετεράνων στο μπάσκετ στην Ισπανία, τέλη Ιουνίου με αρχές Ιουλίου του 2020…

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News