Άφησε ανοιχτό το μέλλον του στην Εθνική ο Σκουρτόπουλος

Μπάσκετ
Άφησε ανοιχτό το μέλλον του στην Εθνική ο Σκουρτόπουλος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τι δήλωσε ο Ομοσπονδιακός τεχνικός κατά την επιστροφή της αποστολής από την Κίνα

Έκδηλος ήταν ο προβληματισμός και η απογοήτευση κατά την επιστροφή της Εθνικής Μπάσκετ από την Κίνα, με τον Θανάση Σκουρτόπουλο να τονίζει πως η Εθνική δεν μπόρεσε να πετύχει στην Κίνα αυτό που πραγματικά μπορούσε, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να συνεχίσει στον πάγκο της «γαλανόλευκης».

«Δεν το περιμέναμε. Γυρίσαμε απογοητευμένοι και στεναχωρημένοι, γιατί δεν πετύχαμε το αποτέλεσμα που ονειρευόμασταν και μπορούσαμε. Τώρα κοιτάμε την επόμενη μέρα της Εθνικής. Αποτύχαμε σε κάποιες στιγμές, όπως το δεύτερο ημίχρονο με την Βραζιλία. Αυτό το πληρώσαμε», ανέφερε αρχικά σε δηλώσεις του στο αεροδρόμιο, προσθέτοντας για το ρόστερ: «Δεν κάναμε κάπου λάθος. Θα ήταν οι ίδιοι παίκτες. Κάποιοι δεν ήταν διαθέσιμοι, δεν μπορούσαν. Με αυτό το ρόστερ θα πηγαίναμε, ίσως με μία μικρή απόκλιση».

Για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο και το πως χρησιμοποιήθηκε, ανέφερε: «Ο καθένας έχει την γνώμη του. Ρωτήστε τον Γιάννη να σας πει τι πιστεύει. Στήσαμε plays γύρω του και οι άμυνες επικεντρώθηκαν πάνω του. Εκεί έπρεπε όλοι μαζί να δώσουμε λύσεις με πρώτο εμένα. Δεν το πετύχαμε, γι'αυτό ο Γιάννης μπλοκαρίστηκε».

Παράλληλα, πρόσθεσε: «Το αποτέλεσμα αδικεί την Εθνική και τους παίκτες που ήρθαν με την καλύτερη διάθεση. Είχαμε ένα θέμα με τον Κώστα (Σλούκα) που μας αποσυντόνισε, όπως και ένας μικροτραυματισμός του Γιάννη που μας αποσυντόνισε. Αλλά αυτό δεν είναι δικαιολογία».

Για το μέλλον του: «Εγώ έχω συμβόλαιο μέχρι το τέλος του χρόνου. Ένα σοβαρό συμβόλαιο. Δεν πατάω πάνω σε αυτό, θα έχουμε συνάντηση για να δούμε το καλό της Εθνικής. Εκεί θα δούμε τι θα γίνει. Δεν έχω κάτι άλλο να πω, δεν έχω καμία ενόχληση. Βγαίνει προς τα έξω ότι το συμβόλαιο είναι μικρό, αυτό είναι αστειότητα. Στα δύο χρόνια, πήγαμε στο μάξιμουμ, αλλά θέλουμε ακόμα πολύ δουλειά για να γίνουμε ένας οργανισμός με στεγανά, με καλή οργάνωση. Αυτό δεν δημιουργείται από τους παίκτες, αλλά από την δουλειά που προηγείται».

Σχετικά με την δήλωση που έκανε για την απουσία του Ντόρσει, ο Θανάσης Σκουρτόπουλος ξεκαθάρισε: «Ανέφερα τον Τάιλερ, γιατί θα μπορούσε να μας δώσει βοήθεια με το μπάσκετ που παίζει. Το πρόγραμμα πήγε καλά, δεν είχαμε προβλήματα. Μόνο το τουρνουά της Κίνας, που δεν ξέραμε ότι τα παιχνίδια είναι νοκ-άουτ, μας έβγαλε λίγο εκτός προγράμματος, αλλά γενικά όλα κύλησαν σωστά».

Κλείνοντας, ανέφερε: «Αν μας βλέπατε στα αποδυτήρια, θα καταλαβαίνατε τι συνέβη στην ομάδα και πως ήταν το κλίμα. Φύγαμε ήρεμοι, γυρίζουμε ήρεμοι».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News